gastro postao
Doručak koji ima sve - a koji je tako jednostavan i savršeno ukusan!
Doručak koji će oduševiti baš sve, a toliko je zasitan da možete slobodno preskočiti ručak!
Poslužite ovu sjajnu frittatu s cherry rajčicama i uživajte u nježnom okusu karameliziranog luka i oraha u frittati i svježem okusu rajčica.
Ako želite još pokoji dodatak ovom već savršenom jelu, možete dodati koji komadić feta sira ili malo mladog luka.
Poslužite s komadom svježeg, hrskavog kruha i uživajte u obroku neprocjenjivog okusa!
Sastojci:
- Za luk:
- 450 g luka, narezanog na tanke kriške
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka, nariban
- žličica svježeg timijana
- Za frittatu:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 jaja
- 1/2 šalice grčkog jogurta
- 2 žlice sitno nasjeckanih oraha
- 2 žlice sjeckanog peršina
- sol i papar
Priprema:
- Zagrijati ulje i dodati luk i češnjak te pustiti da omekšaju pa posoliti s pola žličice soli, dodati timijan i poklopiti te, uz povremeno miješanje, kuhati na srednjoj vatri oko pola sata - dok luk ne omekša i dobije lijepu zlatnu boju
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- U posudu za pečenje staviti maslinovo ulje i dobro ju premazati i staviti u zagrijanu pećnicu
- Razmutiti jaja, posoliti ih i popapriti te umutiti karamelizirani luk, orahe i peršin
- Izvaditi zagrijanu posudu za pečenje iz pećnice i izliti razmućena jaja s lukom te staviti pećni na otprilike pola sata - dok ne dobije lijepu boju i jaja budu sasvim pečena
- Poslužiti odmah,, još toplo
Dobar tek!