Recepti 15. ožujka 2017.

Spoj koji oduševljava: Frittata s lukom i orasima

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Doručak koji ima sve - a koji je tako jednostavan i savršeno ukusan!

Doručak koji će oduševiti baš sve, a toliko je zasitan da možete slobodno preskočiti ručak!

Poslužite ovu sjajnu frittatu s cherry rajčicama i uživajte u nježnom okusu karameliziranog luka i oraha u frittati i svježem okusu rajčica.

Ako želite još pokoji dodatak ovom već savršenom jelu, možete dodati koji komadić feta sira ili malo mladog luka.

Poslužite s komadom svježeg, hrskavog kruha i uživajte u obroku neprocjenjivog okusa!

Sastojci:

  • Za luk:
  • 450 g luka, narezanog na tanke kriške
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka, nariban
  • žličica svježeg timijana
  • Za frittatu:
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 jaja
  • 1/2 šalice grčkog jogurta
  • 2 žlice sitno nasjeckanih oraha
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • sol i papar

Priprema:

  1.  Zagrijati ulje i dodati luk i češnjak te pustiti da omekšaju pa posoliti s pola žličice soli, dodati timijan i poklopiti te, uz povremeno miješanje, kuhati na srednjoj vatri oko pola sata - dok luk ne omekša i dobije lijepu zlatnu boju
  2. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  3. U posudu za pečenje staviti maslinovo ulje i dobro ju premazati i staviti u zagrijanu pećnicu
  4. Razmutiti jaja, posoliti ih i popapriti te umutiti karamelizirani luk, orahe i peršin
  5. Izvaditi zagrijanu posudu za pečenje iz pećnice i izliti razmućena jaja s lukom te staviti pećni na otprilike pola sata - dok ne dobije lijepu boju i jaja budu sasvim pečena
  6. Poslužiti odmah,, još toplo

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.