gastro postao
Iskoristite jučerašnji kruh i uživajte u ovom brzom i laganom obroku uz čašu bijelog vina
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 547
Potrebno vam je
- 400 g srdela
- 300 g kruh pšenični, bijeli
- 200 ml voda
- 1 vezica peršin, list
- 6 mala žlica kapari
- sol
- ulje maslinovo
Priprema
- Očistite srdele tako da im odstranite glavu u visini škrga. Kada povučete glavu u visini škrga skupa s glavom povući ćete i utrobu.
- Srdele isperite i ostavite ih na kosoj podlozi da se ocijede od vode. Kad su se ocijedile nožem zarežite duž srdele i odstranite kost.
- Peršin izrežite na sitno. Kruh razmrvite na komade, usitnite ga na manje mrvice u mikseru.
- Zagrijte na dnu posude maslinovo ulje i oko 30-tak sekundi popržite kruh na maslinovom ulju zajedno s kaparima i nasjeckanim peršinom. Sol ne trebate dodavati jer su kapari i kruh slani.
- Srdelice lagano posolite i kratko ih popržite na maslinovom ulju. U tanjur stavite popržene mrvice kruha s kaparima i peršinom i na njih srdelice.
Izvor Zdrava Krava