Recepti 13. listopada 2014.

Srdelice s kruhom i kaparima

srdele
Svježe srdele iz Jadrana foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite jučerašnji kruh i uživajte u ovom brzom i laganom obroku uz čašu bijelog vina

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 547

Potrebno vam je

  • 400 g srdela
  • 300 g kruh pšenični, bijeli
  • 200 ml voda
  • 1 vezica peršin, list
  • 6 mala žlica kapari
  • sol
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Očistite srdele tako da im odstranite glavu u visini škrga. Kada povučete glavu u visini škrga skupa s glavom povući ćete i utrobu.
  2. Srdele isperite i ostavite ih na kosoj podlozi da se ocijede od vode. Kad su se ocijedile nožem zarežite duž srdele i odstranite kost.
  3. Peršin izrežite na sitno. Kruh razmrvite na komade, usitnite ga na manje mrvice u mikseru.
  4. Zagrijte na dnu posude maslinovo ulje i oko 30-tak sekundi popržite kruh na maslinovom ulju zajedno s kaparima i nasjeckanim peršinom. Sol ne trebate dodavati jer su kapari i kruh slani.
  5. Srdelice lagano posolite i kratko ih popržite na maslinovom ulju. U tanjur stavite popržene mrvice kruha s kaparima i peršinom i na njih srdelice.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.