gastro postao
Uživajte u okusu paprenjaka, u kakvome su uživali naši stari!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 860
Potrebno vam je
- 500 g med, vrcani
- 2 dl prošek
- 2 dl ulje maslinovo
- 1 mala žlica šafran
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 mala žlica klinčići u prahu
- 1 mala žlica muškatni oraščić
- 1 mala žlica soda bikarbona
- 1000 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 1 dl bijela šećerna krema
Priprema
- U prošeku i ulju uzavrite med pa dodajte sve začine i brašno te umijesite u glatko gusto tijesto.
- Tijesto razvaljajte na dasci pa kalupima izrežite paprenjake u raznim oblicima. Položite na namašćeni lim za pečenje i pecite u pećnici oko 20 minuta.
- Kada su paprenjaci pečeni, ukrasite ih kremom od rastopljena šećera poštujući oblik svakoga paprenjaka i pustite da se osuše.
- Paprenjaci mogu odstajati i nekoliko dana.
Izvor Iće i Piće, lipanj 08.