Recepti 13. listopada 2014.

Starogradski paprenjaci

Starogradski paprenjaci
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u okusu paprenjaka, u kakvome su uživali naši stari!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 860

Potrebno vam je

  • 500 g med, vrcani
  • 2 dl prošek
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 1 mala žlica šafran
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica klinčići u prahu
  • 1 mala žlica muškatni oraščić
  • 1 mala žlica soda bikarbona
  • 1000 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 1 dl bijela šećerna krema

Priprema

  1. U prošeku i ulju uzavrite med pa dodajte sve začine i brašno te umijesite u glatko gusto tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte na dasci pa kalupima izrežite paprenjake u raznim oblicima. Položite na namašćeni lim za pečenje i pecite u pećnici oko 20 minuta.
  3. Kada su paprenjaci pečeni, ukrasite ih kremom od rastopljena šećera poštujući oblik svakoga paprenjaka i pustite da se osuše.
  4. Paprenjaci mogu odstajati i nekoliko dana.

Izvor Iće i Piće, lipanj 08.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.