gastro postao
Prokulice kuhajte na pari pa ih popržite na maslacu te pomiješajte s umakom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 345
Potrebno vam je
- 250 g prokulica
- 200 g kuhana šunka
- 1 režanj češnjak
- 50 ml mileram
- 100 g gouda punomasni
- peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- ljuta paprika
- maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica senf
Priprema
- Kuhajte prokulice na pari šest do sedam minuta. Nakon toga ih prelijte hladnom vodom.
- Ugrijte malo maslac na tavi te dodajte nasjeckani luk. Kad postane staklast, dodajte prokulice pa ih pržite sve dok ne dobiju boju.
- Dodajte i češnjak te ostavite u tavi dvije minute. Umiješajte mileram i senf pa malo promiješajte. Naribajte sir i ubacite u tavu te promiješajte. Začinite solju i paprom pa dodajte i kajensku papriku, sve dobro promiješajte te poslužite toplo.
Izvor Skuhatćute