gastro postao
Priprema ovog kolača oduzet će vam svega nekoliko minuta, a dok se peče, pripremite omiljeni topli napitak uz koji ćete ga poslužiti.
Fine, osvježavajuće arome limuna, hrskavi bademi i prozračni biskvit od ricotte oduševit će vas na jednoj posve novoj razini. Sjajni okusi, divne teksture i jednostavna priprema savršen su recept za ultimativno slađenje, a ovaj kolač ima ih sve.
Osim limuna i badema, dodati mu možete i smrznute višnje, maline ili borovnice. Samo ih uronite u smjesu kada je prebacite u kalup i pustite da pećnica odradi ostatak čarolije.
Potrebno vam je:
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 3 jaja
- 1 i pola šalica ricotte
- 120 g maslaca
- 1 limun
- Malo ekstrakta vanilije
- Šaka badema
- Prstohvat soli
Postupak pripreme:
- Pomiješajte jaja, ricottu, sok jednog limuna i vaniliju u jednoj, a brašno, šećer, malo limunove korice, prašak za pecivo i sol u drugoj posudi.
- Mokrim sastojcima dodajte suhe, lagano pomiješajte pa dodajte otopljeni maslac.
- U smjesu ubacite i sitno sjeckane bademe.
- Dobro pomiješajte.
- Smjesu prebacite u kalup za pečenje, pospite listićima badema i pecite oko 50 minuta na 180 stupnjeva.
- Prije rezanja kolač dobro ohladite.
Dobar tek!