gastro postao
                                            
                                        
                                    Priprema ovog kolača oduzet će vam svega nekoliko minuta, a dok se peče, pripremite omiljeni topli napitak uz koji ćete ga poslužiti.
                                
                                
                                    
                                
                                Fine, osvježavajuće arome limuna, hrskavi bademi i prozračni biskvit od ricotte oduševit će vas na jednoj posve novoj razini. Sjajni okusi, divne teksture i jednostavna priprema savršen su recept za ultimativno slađenje, a ovaj kolač ima ih sve.
Osim limuna i badema, dodati mu možete i smrznute višnje, maline ili borovnice. Samo ih uronite u smjesu kada je prebacite u kalup i pustite da pećnica odradi ostatak čarolije.
Potrebno vam je:
- 200 g brašna
 - 100 g šećera
 - 2 žličice praška za pecivo
 - 3 jaja
 - 1 i pola šalica ricotte
 - 120 g maslaca
 - 1 limun
 - Malo ekstrakta vanilije
 - Šaka badema
 - Prstohvat soli
 
Postupak pripreme:
- Pomiješajte jaja, ricottu, sok jednog limuna i vaniliju u jednoj, a brašno, šećer, malo limunove korice, prašak za pecivo i sol u drugoj posudi.
 - Mokrim sastojcima dodajte suhe, lagano pomiješajte pa dodajte otopljeni maslac.
 - U smjesu ubacite i sitno sjeckane bademe.
 - Dobro pomiješajte.
 - Smjesu prebacite u kalup za pečenje, pospite listićima badema i pecite oko 50 minuta na 180 stupnjeva.
 - Prije rezanja kolač dobro ohladite.
 
Dobar tek!