Recepti Doručak 08. listopada 2024.

SUPER RECEPT Muffini od batata i jaja

Jaja
15 MIN
20 MIN
6
JEDNOSTAVNO
Muffini od batata i jaja
foto: Cleanfoodcrush/Pinterest
Uživaj u ovom jednostavnom, zdravom i ukusnom doručku koji će te napuniti energijom za cijeli dan!

Muffini od batata i jaja savršen su spoj zdravih sastojaka i brze pripreme. Ovaj ukusan i hranjiv doručak lako se priprema u kalupima za muffine, a rezultat je jelo koje je bogato proteinima, antioksidansima i vlaknima i koje će te definitivno napuniti energijom. Kombinacija začina poput timijana, crnog papra i sira pecorino romano daje bogatstvo okusa.

Muffini od batata i jaja | Author: Canva Batat je bogat vlaknima i zasitan foto: Canva

Priprema u pećnici olakšava cijeli postupak, a, osim toga, obrok možete pripremiti unaprijed i spremiti u hladnjak jer muffini mogu stajati do tjedan dana.

Batat je izvrstan izbor za doručak zahvaljujući visokom udjelu vlakana koja, u kombinaciji s jajima, osiguravaju dulji osjećaj sitosti. Jelo se priprema za manje od 35 minuta, što ga čini izvrsnim za brze jutarnje obroke.

Ne gasi ekran dok kuham

Muffini od batata i jaja
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Suncokretovo ulje
  • Batat 240 g
  • Timijan 2 žličica
  • Luk u prahu 1 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Crni papar 0,12 žličica
  • Pecorino romano 30 g
  • Jaje 6 kom
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 190°C. Kalup za 6 muffina namaži uljem i ostavi sa strane.


  2. U posudi pomiješaj naribani batat, 2 žličice nasjeckanog svježeg timijana, 1/4 žličice soli, 1/8 žličice crnog papra, luk u prahu i naribani sir pecorino romano (osim 2 žličice koje treba sačuvati).


  3. Smjesu podijeli na 6 jednakih dijelova (otprilike 1/4 šalice i još malo za svaki dio) i rasporedi u svaki kalup za muffine.


  4. Pritisni smjesu na dno i uz stranice svakog kalupa kako bi formirao udubljenje, pazeći da nema praznina.


  5. Namaži uljem unutrašnjost formiranih čašica od batata. Stavi kalup u pećnicu i peci 8 minuta.


  6. Izvadi kalup iz pećnice, nježno pritisni dno svakog batatova gnijezda i razbij jaje u svaki kalup.


  7. Vratiti kalup u pećnicu i peci dok bjelanjci ne budu pečeni, a žumanjci kuhani, 12 minuta za mekane žumanjke ili 14 minuta za tvrđe žumanjke.


  8. Pusti da odstoji 1 minutu prije nego što ih pažljivo izvadiš uz pomoć spatule.


  9. Pospi preostalim naribanim sirom i dodaj sol i papar po želji.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

132 kcal

6 %

MASTI

6,50 g

9 %

KOLESTEROL

0,19 g

0 %

UH

10,00 g

3 %

PROTEINI

8,00 g

16 %

Isprobaj i ove fine doručke!

jaja Benedict Možda vas zanima... Zarolaj jaja Benedict za savršen brunch Recepti Tvrdo kuhano jaje Možda vas zanima... Kako savršeno skuhati jaje Špajza flamenco jaja Možda vas zanima... Pripremi flamenco jaja, jelo koje će te oduševiti okusima Recepti Jaja Možda vas zanima... Imamo 4 ideje za ukusan doručak s jajima! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.