Recepti 13. listopada 2014.

Švedske mesne okruglice

Švedske mesne okruglice
gastro postao gastro.24sata.hr
Švedski mesni specijalitet idealno se slaže uz pire krumpir ili tjesteninu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 345

Potrebno vam je

  • 400 g mljeveno meso
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica kopar
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 1 mala žlica sušeni vrganji
  • 100 g krušne mrvice
  • 120 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • sol
  • papar
  • ulje, biljno
  • maslac, neslani
  • 1 žlica oštro brašno
  • 500 ml mesni temeljac

Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu i mljevenu svinjetinu, dodajte sitno narezani luk, jaje, peršin, kopar, krušne mrvice, mlijeko, sol i papar te sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
  2. Od ove smjese vlažnim rukama formirajte okruglice veličine oraha.
  3. U tavi zagrijte ulje i maslac pa pržite okruglice do zlatnosmeđe boje.
  4. Izvadite okruglice na tanjur, a u tavu dodajte žlicu brašna, po potrebi još malo maslaca i vrlo kratko pržite, jer brašno treba ostati svijetlo.
  5. Ulijte mesni temeljac, dodajte žličicu mljevenih sušenih vrganja i brzo promiješajte te uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane gust.
  6. U tavu s umakom dodajte mesne okruglice i kuhajte, uz povremeno miješanje, još oko 20 minuta.
  7. Ovo jelo možete pripremiti s više ili manje umaka, kako vam najbolje odgovara.

Švedski mesni specijalitet idealno se slaže uz pire krumpir ili tjesteninu

Izvor COOKam i guštam

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.