gastro postao
Švedski mesni specijalitet idealno se slaže uz pire krumpir ili tjesteninu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 345
Potrebno vam je
- 400 g mljeveno meso
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica kopar
- 1 mala žlica peršin, list
- 1 mala žlica sušeni vrganji
- 100 g krušne mrvice
- 120 ml mlijeko kravlje, punomasno
- sol
- papar
- ulje, biljno
- maslac, neslani
- 1 žlica oštro brašno
- 500 ml mesni temeljac
Priprema
- U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu i mljevenu svinjetinu, dodajte sitno narezani luk, jaje, peršin, kopar, krušne mrvice, mlijeko, sol i papar te sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
- Od ove smjese vlažnim rukama formirajte okruglice veličine oraha.
- U tavi zagrijte ulje i maslac pa pržite okruglice do zlatnosmeđe boje.
- Izvadite okruglice na tanjur, a u tavu dodajte žlicu brašna, po potrebi još malo maslaca i vrlo kratko pržite, jer brašno treba ostati svijetlo.
- Ulijte mesni temeljac, dodajte žličicu mljevenih sušenih vrganja i brzo promiješajte te uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane gust.
- U tavu s umakom dodajte mesne okruglice i kuhajte, uz povremeno miješanje, još oko 20 minuta.
- Ovo jelo možete pripremiti s više ili manje umaka, kako vam najbolje odgovara.
Švedski mesni specijalitet idealno se slaže uz pire krumpir ili tjesteninu
Izvor COOKam i guštam