gastro postao
Jednostavan recept za najukusniju svinjetinu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 293
Potrebno vam je
- 1 mala žlica senf
- 1 režanj češnjak
- 1 mala žlica kapari
- 8 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 1 mala žlica peršin, list
- 1 kom limun
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica voda
- 350 g svinjetina, mršava
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Za umak izmiješajte češnjak, senf, kapare, masline, peršin, naribanu limunovu koru, limunov sok, žlicu masli nova ulja, papar i dvije žlice tople vode.
- Preostalo ulje zagrijte u tavi i pržite svinjetinu pet minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Stavite tavu u pećnicu na 5-15 minuta pa je tek onda narežite. Prelijte je umakom i poslužite s prilogom prema želji.
Ako ne volite dominantan okus limuna, stavite manje soka i potpuno izostavite koricu. Možete ga zamijeniti i narančom. Ovo jelo odlično se slaže s kuhanim bobom začinjenim peršinom s malo bučina ulja, češnjaka i balzamičkog octa.
Izvor Skuhatćute