Recepti 03. listopada 2014.

Svinjetina na španjolski način

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept za najukusniju svinjetinu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 293

Potrebno vam je

  • 1 mala žlica senf
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica kapari
  • 8 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 1 kom limun
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica voda
  • 350 g svinjetina, mršava

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Za umak izmiješajte češnjak, senf, kapare, masline, peršin, naribanu limunovu koru, limunov sok, žlicu masli nova ulja, papar i dvije žlice tople vode.
  2. Preostalo ulje zagrijte u tavi i pržite svinjetinu pet minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Stavite tavu u pećnicu na 5-15 minuta pa je tek onda narežite. Prelijte je umakom i poslužite s prilogom prema želji.Ako ne volite dominantan okus limuna, stavite manje soka i potpuno izostavite koricu. Možete ga zamijeniti i narančom. Ovo jelo odlično se slaže s kuhanim bobom začinjenim peršinom s malo bučina ulja, češnjaka i balzamičkog octa.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.