gastro postao
Rolane svinjske odreske pecite prvo na tavi, a zatim u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 28
Potrebno vam je
- 4 kom svinjetina,srednje masna
- 200 g tvrdi sir
- 8 kriška šunka dimljena ,soljena sušena
- 8 kriška slanina suha, masna
- peršin, list
- češnjak
- 1 kom kokošji temeljac za jela podravka
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 vezica vlasac ( listovi)
Priprema
- Istucite svinjske odreske te začinite sa svake strane solju i paprom. Na odrezak naribajte sir i dodajte sitno isjeckan vlasac, peršin i češnjak. Preko odreska stavite krišku šunke pa zarolajte, a preko omotajte krišku hamburger-slanine. Učvrstite čačkalicama. Ponovite postupak i s drugim odrescima.
- Na zagrijanom ulju lagano popržite rolice s obje strane, dok ne dobiju boju. Ulijte malo crnog vina i pustite da ispari oko deset minuta.
- Izvadite meso u tavu pa u sok od pečenja stavite dvije žlice kiselog vrhnja i pustite da se kratko proprži. Dodajte i malo juhe od kocke.
- Umakom prelijte rolice, naribajte preko njih još malo sira i stavite u pećnicu na 180°C da se malo zapeku.
Izvor Skuhatćute