Recepti 03. listopada 2014.

Svinjske rolice sa sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Rolane svinjske odreske pecite prvo na tavi, a zatim u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 28

Potrebno vam je

  • 4 kom svinjetina,srednje masna
  • 200 g tvrdi sir
  • 8 kriška šunka dimljena ,soljena sušena
  • 8 kriška slanina suha, masna
  • peršin, list
  • češnjak
  • 1 kom kokošji temeljac za jela podravka
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 vezica vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Istucite svinjske odreske te začinite sa svake strane solju i paprom. Na odrezak naribajte sir i dodajte sitno isjeckan vlasac, peršin i češnjak. Preko odreska stavite krišku šunke pa zarolajte, a preko omotajte krišku hamburger-slanine. Učvrstite čačkalicama. Ponovite postupak i s drugim odrescima.
  2. Na zagrijanom ulju lagano popržite rolice s obje strane, dok ne dobiju boju. Ulijte malo crnog vina i pustite da ispari oko deset minuta.
  3. Izvadite meso u tavu pa u sok od pečenja stavite dvije žlice kiselog vrhnja i pustite da se kratko proprži. Dodajte i malo juhe od kocke.
  4. Umakom prelijte rolice, naribajte preko njih još malo sira i stavite u pećnicu na 180°C da se malo zapeku.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.