Recepti 13. listopada 2014.

Svinjski file s medom i rižotom od malina

Svinjski file s medom i  rižotom od malina
gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalno jelo intenzivnog, aromatičnog mirisa i okusa uz neobičan rižoto

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 589

Marinada

  • 80 g svinjetina,srednje masna
  • 1 žlica bagremov med
  • 0.50 žlica ulje bučino
  • 1 žlica miso

Rižoto od malina

  • 1 žlica soja umak
  • 6 g maslac, slani
  • 40 g riža,arborio
  • 12 kom maline
  • 150 ml povrtni temeljac
  • 50 ml voda
  • 40 g vrhnje za kuhanje
  • 40 g parmezan
  • sol

Priprema

  1. Svinjeći file narežite tanko na debeljinu od 2 do 3 mm i marinirajte pripremljenom marinadom 40 minuta.
  2. Za rižoto, zagrijate maslac i rižu 1 minutu te podlijte temeljcem i vodom.
  3. Ostavite poklopljeno na laganoj vatri otprilike 11 minuta, nakon toga ugasite vatru i ostavite da odstoji još 10 minuta.
  4. Dodajte vrhnje za kuhanje, parmezan i sol po želji te na kraju maline i zagrijte još 1 minutu da se sve prožme.
  5. Marinirani svinjeći file kratko popržite na malo masnoće.

Specijalno jelo intenzivnog, aromatičnog mirisa i okusa uz neobičan rižoto

Izvor Mislav Božić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.