Recepti 13. listopada 2014.

Svinjski kare u mlijeku

Svinjski kare u mlijeku
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svinjsko meso namočeno u mlijeko, bit će mekano i sočno kad se ispeče

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 361

Potrebno vam je

  • 1500 g svinjski kare
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 režanj češnjak
  • 3 kom papar u zrnu
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom peršin, korijen
  • 1 žlica mažuran
  • 1 žlica origano
  • 1 žlica muškatni oraščić
  • 1 žlica curry
  • sol

Priprema

  1. Svinjski kare odvojite od kosti i lijepo obradite, posolite, polijte mlijekom te ostavite da prenoći u hladnjaku.
  2. Sutradan u mlijeko dodajte papar u zrnu, nekoliko češnja češnjaka, na kolutiće izrezanu mrkvu i peršin te začine.
  3. Pecite u namašćenom limu oko 2 sata uz podlijevanje tekućinom od pečenja. Pečenje se nakon 1 sat okrene.

Svinjsko meso namočeno u mlijeko, bit će mekano i sočno kad se ispeče

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.