gastro postao
Poznati američki chef otkriva tajnu savršeno pripremljenog lungića
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1053
Potrebno vam je
- 1500 g svinjetina,srednje masna
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1000 g batat
- 3 kom kruška (cijela)
- 300 ml jabučni ocat
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°c. Premažite lungića uljem.
- Izmiksajte ružmarin, sol i papar pa utrljajte u meso. Stavite meso u vatrostalnu posudu i pecite 15 minuta. Smanjite temperaturu na 180°c pa pecite još 15 minuta.
- Dodajte batat i kruške te ih promiješajte tako da se oblože sokovima od pečenja. Začinite solju i paprom pa pecite još sat vremena.
- Izvadite batat te ga stavite u posudu i prekrijte aluminijskom folijom. Neka svinjetina odstoji 10-15 minuta. U istu vatrostalnu posudu ulijte ocat pa ga pustite da zavrije. Drvenom kuhačom sastružite ostatke od pečenja.
Poznati američki chef otkriva tajnu savršeno pripremljenog lungića
Izvor Skuhatćute