Recepti 03. listopada 2014.

Svinjski lungić s batatom i kruškama Emerila Lagassea

gastro postao gastro.24sata.hr
Poznati američki chef otkriva tajnu savršeno pripremljenog lungića

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1053

Potrebno vam je

  • 1500 g svinjetina,srednje masna
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1000 g batat
  • 3 kom kruška (cijela)
  • 300 ml jabučni ocat

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°c. Premažite lungića uljem.
  2. Izmiksajte ružmarin, sol i papar pa utrljajte u meso. Stavite meso u vatrostalnu posudu i pecite 15 minuta. Smanjite temperaturu na 180°c pa pecite još 15 minuta.
  3. Dodajte batat i kruške te ih promiješajte tako da se oblože sokovima od pečenja. Začinite solju i paprom pa pecite još sat vremena.
  4. Izvadite batat te ga stavite u posudu i prekrijte aluminijskom folijom. Neka svinjetina odstoji 10-15 minuta. U istu vatrostalnu posudu ulijte ocat pa ga pustite da zavrije. Drvenom kuhačom sastružite ostatke od pečenja.

Poznati američki chef otkriva tajnu savršeno pripremljenog lungića

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.