gastro postao
Neodoljiv umak sa svinjskim mljevenim mesom kao zvijezdom ovog jela
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 949
Potrebno vam je
- 500 g mljeveno meso
- 50 g maslac, slani
- 100 g slanina suha, masna
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 kom celer stabljika
- 1 režanj češnjak
- 1 šalica mesni temeljac
- klinčići
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- parmezan
- 500 g tjestenina bez jaja
Priprema
- Rastopite maslac u tavi, popržite luk, češnjak, mrkvu, celer i sjeckanu slaninu dok ne dobiju lijepu tamnu boju. Dodajte juhu, rajčicu, mljevenu svinjetinu, klinčiće, sol i papar. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri najmanje sat vremena podlijevajući temeljcem uz povremeno miješanje.
- Pomiješajte sa skuhanom tjesteninom pa pospite nasjeckanim peršinom i parmezanom.
Izvor Skuhatćute