Recepti 03. listopada 2014.

Svinjski ragu

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiv umak sa svinjskim mljevenim mesom kao zvijezdom ovog jela

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 949

Potrebno vam je

  • 500 g mljeveno meso
  • 50 g maslac, slani
  • 100 g slanina suha, masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 kom celer stabljika
  • 1 režanj češnjak
  • 1 šalica mesni temeljac
  • klinčići
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • parmezan
  • 500 g tjestenina bez jaja

Priprema

  1. Rastopite maslac u tavi, popržite luk, češnjak, mrkvu, celer i sjeckanu slaninu dok ne dobiju lijepu tamnu boju. Dodajte juhu, rajčicu, mljevenu svinjetinu, klinčiće, sol i papar. Dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri najmanje sat vremena podlijevajući temeljcem uz povremeno miješanje.
  2. Pomiješajte sa skuhanom tjesteninom pa pospite nasjeckanim peršinom i parmezanom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.