Taco špageti sa sirom su praktično i zasitno jelo koje u jednoj tavi spaja taco okuse i kremastu tjesteninu
Tacošpageti nastali su iz ideje da se najpoznatiji tex-mex sastojci spoje s jednostavnošću tjestenine. Umjesto da se pripremaju zasebno, meso, začini, rajčica i špageti kuhaju se u istoj tavi.
Tako tjestenina upija umak, a rezultat je kremasta i aromatična kombinacija koja istodobno podsjeća na taco i na paštu. Upravo zbog toga ovo jelo često završi na stolovima obitelji koje žele nešto brzo, ukusno i drugačije od standardnog tanjura špageta s umakom.
Osim što je priprema brza i zahtijeva minimalno prljavog posuđa, jelo je hranjivo i prilagodljivo. Mljeveno meso donosi proteine, rajčice i luk daju vitamine i vlakna, a špageti osiguravaju stabilan izvor energije.
Cheddar povezuje sve u kremastu cjelinu, dok začinska mješavina daje onaj prepoznatljivi taco ton. Po želji, recept za taco špagete se lako mijenja – možeš dodati grah, kukuruz ili povrće, zamijeniti govedinu puretinom ili koristiti integralne špagete.
Taco špageti s puno rastopljenog sira
foto: I'm Hungry For That/Pinterest
U velikoj dubokoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani crveni luk i mljevenu govedinu pa pirjaj 6-8 minuta, dok meso ne porumeni, a luk ne omekša.
Po potrebi ocijedi višak masnoće kako bi umak ostao uravnotežen.
Umiješaj taco začin, rajčice s tekućinom, suhe špagete i vodu izravno u tavu.
Promiješaj sve sastojke i pusti da zavrije na srednje jakoj vatri.
Smanji vatru, poklopi i kuhaj 12-15 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne omekša i većina tekućine ne ispari.
Makni tavu s vatre i umiješaj naribani cheddar sir dok se ne otopi i ne sjedini s umakom.
Posluži toplo, uz svježi korijander ili rajčice.
Ako ti ostane viška, prebaci tjesteninu u posudu, pospi dodatnim sirom i zapeci do zlatne korice.