gastro postao
Još jedno odlično jelo s tjesteninom iz talijanske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 475
Potrebno vam je
- 225 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 125 g kukuruz slatki mladi na klipu
- 175 g tjestenina bez jaja
- 1 žlica soja umak
- 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 žlica vinski ocat
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 režanj češnjak
- 1 kom đumbir, korijen
- 0.50 kom ljuta paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 žlica tahini
Priprema
- U veći lonac stavite vodu i zasolite. Kad voda zakuha dodajte brokulu i kukuruz. Pustite da voda ponovo zakuha te uklonite svo povrće uz pomoć žlice sa prorezima. Sačuvajte vodu u kojoj se kuhalo povrće.
- Ponovo prokuhajte vodu, dodajte tagliatelle tjesteninu i skuhajte ih al dente. Dobro iscijedite i isperite hladnom vodom.
- Zagrijte ulje u woku ili većoj tavi, dodajte češnjak, đumbir (oguljen i izriban), ljutu papričicu u listićima i pirjajte na jakoj vatri približno 30 sekundi. Dodajte ocijeđenu brokulu i klipiće kukuruza te nastavite sa miješanjem još 3 minute.
- U wok dodajte tagliatelle sa tahini umakom i nastavite sa miješanjem dodatnih 1-2 minute dok se potpuno ne zagrije. Po želji dodajte sol i papar.
Još jedno odlično jelo s tjesteninom iz talijanske kuhinje