Recepti 13. listopada 2014.

Tagliatelle s brokulom i sezamom

gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedno odlično jelo s tjesteninom iz talijanske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 475

Potrebno vam je

  • 225 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 125 g kukuruz slatki mladi na klipu
  • 175 g tjestenina bez jaja
  • 1 žlica soja umak
  • 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica vinski ocat
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 0.50 kom ljuta paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 žlica tahini

Priprema

  1. U veći lonac stavite vodu i zasolite. Kad voda zakuha dodajte brokulu i kukuruz. Pustite da voda ponovo zakuha te uklonite svo povrće uz pomoć žlice sa prorezima. Sačuvajte vodu u kojoj se kuhalo povrće.
  2. Ponovo prokuhajte vodu, dodajte tagliatelle tjesteninu i skuhajte ih al dente. Dobro iscijedite i isperite hladnom vodom.
  3. Zagrijte ulje u woku ili većoj tavi, dodajte češnjak, đumbir (oguljen i izriban), ljutu papričicu u listićima i pirjajte na jakoj vatri približno 30 sekundi. Dodajte ocijeđenu brokulu i klipiće kukuruza te nastavite sa miješanjem još 3 minute.
  4. U wok dodajte tagliatelle sa tahini umakom i nastavite sa miješanjem dodatnih 1-2 minute dok se potpuno ne zagrije. Po želji dodajte sol i papar.

Još jedno odlično jelo s tjesteninom iz talijanske kuhinje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.