Recepti 03. listopada 2014.

Tart od srdela i inćuna

Tart od srdela i inćuna
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto tarta za desert, složite slani tart za ručak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 355

Tijesto

  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 60 g maslac, slani
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 6 žlica voda
  • sol

Nadjev

  • 150 mg rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 8 filet srdela
  • 8 filet inćun
  • svježe mljeveni papar
  • crvena paprika
  • 30 g parmezan
  • ružmarin

Priprema

  1. Prosijte brašno i prstohvat soli pa dodajte maslac narezan na kockice. Mijesite dok smjesa ne postane mrvičasta. Ulijte ulje i vodu pa miješajte. Stavite na pobrašnjenu površinu i mijesite. Kad dobijete tijesto, stavite ga u hladnjak na dva sata zamotanog u pamučnu krpu.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°c. Izvaljajte tijesto i stavite ga u kalup za tart pa pecite 12 minuta.
  3. Izvadite te premažite umakom od rajčica, lukom i rajčicama narezanim na kriške pa dodajte srdele i inćune. Pospite parmezanom, mljevenom paprikom i paprom te pecite 20 minuta.
  4. Izvadite iz pećnice i začinite svježim ružmarinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.