gastro postao
Umjesto tarta za desert, složite slani tart za ručak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 355
Tijesto
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 60 g maslac, slani
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 6 žlica voda
- sol
Nadjev
- 150 mg rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom rajčica, crvena
- 8 filet srdela
- 8 filet inćun
- svježe mljeveni papar
- crvena paprika
- 30 g parmezan
- ružmarin
Priprema
- Prosijte brašno i prstohvat soli pa dodajte maslac narezan na kockice. Mijesite dok smjesa ne postane mrvičasta. Ulijte ulje i vodu pa miješajte. Stavite na pobrašnjenu površinu i mijesite. Kad dobijete tijesto, stavite ga u hladnjak na dva sata zamotanog u pamučnu krpu.
- Zagrijte pećnicu na 180°c. Izvaljajte tijesto i stavite ga u kalup za tart pa pecite 12 minuta.
- Izvadite te premažite umakom od rajčica, lukom i rajčicama narezanim na kriške pa dodajte srdele i inćune. Pospite parmezanom, mljevenom paprikom i paprom te pecite 20 minuta.
- Izvadite iz pećnice i začinite svježim ružmarinom.
Izvor Skuhatćute