gastro postao
Kombinacija povrća i mesa uvijek je dobrodošao topli obrok
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 164
Potrebno vam je
- 500 g teletina, mršava
- 1 kom kupus glavati, zeleni (zimski)
- 2 kom mrkvica
- sol
- peperoncin
- 2 režanj češnjak
- ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 1 dl domaća šalša
Priprema
- Teleće meso narežite na kockice. Nemojte previše sitniti jer će se tijekom kuhanja još smanjiti. Luk ogulite i usitnite.
- Mrkvu naribajte, a kupus nasjeckajte na fine i ne presitne rezance. U srednje dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu pirjajte nasjeckani luk.
- Malo posolite i miješajući pirjajte dok ne poprimi staklasti izgled. Naribanu mrkvicu dodajte luku, promiješajte te još kratko pržite.
- Dodajte teleće meso, malo posolite te pirajajte na srednje jakoj vatri. Kada meso omekša, pojačajte vatru i dodajte nasjeckani kupus.
- Dinstajte dok kupus ne omekša. Šalšu od rajčica malo razrijedite i ulijte u lonac te dobro promiješajte da se prožmu okusi.
- Ostavite da polako kuha na laganoj vatri dok meso ne bude posve mekano.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši
teletina
kupus
peperoncini
maslinovo ulje
recept
jelo od mesa
niskokaloricna prehrana
pirjanje
kuhanje
večera
ručak
glavno jelo