gastro postao
Kombinacija povrća i mesa uvijek je dobrodošao topli obrok
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 164
Potrebno vam je
- 500 g teletina, mršava
- 1 kom kupus glavati, zeleni (zimski)
- 2 kom mrkvica
- sol
- peperoncin
- 2 režanj češnjak
- ulje maslinovo
- 2 kom luk ,crveni
- 1 dl domaća šalša
Priprema
- Teleće meso narežite na kockice. Nemojte previše sitniti jer će se tijekom kuhanja još smanjiti. Luk ogulite i usitnite.
- Mrkvu naribajte, a kupus nasjeckajte na fine i ne presitne rezance. U srednje dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu pirjajte nasjeckani luk.
- Malo posolite i miješajući pirjajte dok ne poprimi staklasti izgled. Naribanu mrkvicu dodajte luku, promiješajte te još kratko pržite.
- Dodajte teleće meso, malo posolite te pirajajte na srednje jakoj vatri. Kada meso omekša, pojačajte vatru i dodajte nasjeckani kupus.
- Dinstajte dok kupus ne omekša. Šalšu od rajčica malo razrijedite i ulijte u lonac te dobro promiješajte da se prožmu okusi.
- Ostavite da polako kuha na laganoj vatri dok meso ne bude posve mekano.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši