Recepti 13. listopada 2014.

Terina od povrća, camemberta i palente

Terina od povrća, camemberta i palente
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako biste izbjegli grudice u palenti, prije kuhanja dno lonca prelijte s malo maslinova ulja

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 529

Potrebno vam je

  • 200 g tikvice, zelene
  • 200 g crvena paprika
  • 200 g camembert (45% m u st)
  • 200 g patlidžan
  • 100 g pesto genovese
  • 200 g kukuruzno brašno ili krupica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 50 g zelatina

Priprema

  1. Povrće pripremite tako da ga narežete na tanke ploške. Kratko ga prepržite, ocijedite od viška masnoće te ohladite.
  2. Odaberite kalup od teflona u obliku pravokutnika ili za rolade te ga pripremite za slaganje povrća.
  3. Listiće želatine rastopite u vrlo malo vode, a camembert narežite po dužini.
  4. Slažite povrće sloj po sloj tako da pratite liniju kalupa – tikvice, paprika, camembert, prelijte s malo pesta i rastopljenom želatinom.
  5. Instant palentu skuhajte u slanoj vodi uz miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Još toplu prelijte preko složenog povrća i završite slojem camemberta i tikvica.
  6. Kalup uronite u veću posudu u koju ste do pola ulili i zagrijali vodu 30 minuta na 140 stupnjeva u pećnici.
  7. Izvadite kalup i pritisnite ga nečim teškim te ostavite preko noći kako bi se terina stisnula i ohladila. Idući dan skinite kalup i jelo režite na ploške da se vide šareni sastojci.

Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.