gastro postao
Kako biste izbjegli grudice u palenti, prije kuhanja dno lonca
prelijte s malo maslinova ulja
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 529
Potrebno vam je
- 200 g tikvice, zelene
- 200 g crvena paprika
- 200 g camembert (45% m u st)
- 200 g patlidžan
- 100 g pesto genovese
- 200 g kukuruzno brašno ili krupica
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 50 g zelatina
Priprema
- Povrće pripremite tako da ga narežete na tanke ploške. Kratko ga prepržite, ocijedite od viška masnoće te ohladite.
- Odaberite kalup od teflona u obliku pravokutnika ili za rolade te ga pripremite za slaganje povrća.
- Listiće želatine rastopite u vrlo malo vode, a camembert narežite po dužini.
- Slažite povrće sloj po sloj tako da pratite liniju kalupa – tikvice, paprika, camembert, prelijte s malo pesta i rastopljenom želatinom.
- Instant palentu skuhajte u slanoj vodi uz miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Još toplu prelijte preko složenog povrća i završite slojem camemberta i tikvica.
- Kalup uronite u veću posudu u koju ste do pola ulili i zagrijali vodu 30 minuta na 140 stupnjeva u pećnici.
- Izvadite kalup i pritisnite ga nečim teškim te ostavite preko noći kako bi se terina stisnula i ohladila. Idući dan skinite kalup i jelo režite na ploške da se vide šareni sastojci.
Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić