Recepti 03. listopada 2014.

Terina od svinjetine

gastro postao gastro.24sata.hr
Štruca od mljevenog mesa, pilećih jetrica i slanine ima svoje poklonike

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1062

Potrebno vam je

  • maslac, slani
  • 12 kcal slanina svinjska, sirova bez kože
  • 800 g mljeveno meso
  • 250 g slanina suha, masna
  • 250 g jetra pileća
  • 6 grančica ružmarin
  • 5 list kadulja
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 4 žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 200 ml crno vino
  • 50 g pistacije
  • 6 kom šljive, suhe
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Namastite lim maslacem. Na dno poredajte kriške slanine.
  2. Pomiješajte mljevenu svinjetinu, slaninu, jetrica i začinsko bilje. Posolite i popaprite pa umiješajte brendi. Poklopite i marinirajte u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.
  3. Prepržite luk na malo masti pa ulijte vino i kuhajte na slaboj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi.
  4. U smjesu s mesom umiješajte luk i pistacije. Napunite lim za pečenje smjesom s mesom. Stavite lim u posudu napunjenu vodom. U smjesu utisnite šljiveez koštica. Pecite u "vodenoj kupelji" oko 45 min na 200°c. Ohladite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.