gastro postao
Štruca od mljevenog mesa, pilećih jetrica i slanine ima svoje poklonike
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1062
Potrebno vam je
- maslac, slani
- 12 kcal slanina svinjska, sirova bez kože
- 800 g mljeveno meso
- 250 g slanina suha, masna
- 250 g jetra pileća
- 6 grančica ružmarin
- 5 list kadulja
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- 4 žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žlica mast svinjska, nesoljena
- 200 ml crno vino
- 50 g pistacije
- 6 kom šljive, suhe
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Namastite lim maslacem. Na dno poredajte kriške slanine.
- Pomiješajte mljevenu svinjetinu, slaninu, jetrica i začinsko bilje. Posolite i popaprite pa umiješajte brendi. Poklopite i marinirajte u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.
- Prepržite luk na malo masti pa ulijte vino i kuhajte na slaboj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi.
- U smjesu s mesom umiješajte luk i pistacije. Napunite lim za pečenje smjesom s mesom. Stavite lim u posudu napunjenu vodom. U smjesu utisnite šljiveez koštica. Pecite u "vodenoj kupelji" oko 45 min na 200°c. Ohladite i poslužite.
Izvor Skuhatćute