gastro postao
Popularna talijanska slana torta u inačici s kobasicom i sirom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 2 kom lasagne
- bešamel umak
- kulenova seka
- mozzarella
- ragu
- špinat
- parmezan
- ulje, biljno
Priprema
- U kipućoj vodi kratko blanširajte špinat pa ga ocijedite. Narežite mozzarellu na kriške. Narežite dva pakiranja listova za lazanje (ili tjestenine tagliatelle) na trake podjednake veličine i kvadrate pa u vatrostalnu posudu najprije dodajte bešamel te trake tijesta ostavljajući rubove tijesta preko rubova zdjele.
- Stavite sloj mozzarelle i kriške pikantne salame pa preklopite kvadratima tijesta. Prelijte mesnim raguom i bešamelom pa pokrijte mozzarellom. Pospite sloj mozzarelle i špinata te ponovite slojeve dok ne upotrijebite sve sastojke. Pokrijte kvadratima tjestenine, a zadnji sloj preklopite i premažite četkicom s malo ulja. Pecite na 190°c oko 20-25 minuta.
Popularna talijanska slana torta u inačici s kobasicom i sirom
Izvor Skuhatćute