Recepti 03. listopada 2014.

Timballo od lazanja

gastro postao gastro.24sata.hr
Popularna talijanska slana torta u inačici s kobasicom i sirom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 2 kom lasagne
  • bešamel umak
  • kulenova seka
  • mozzarella
  • ragu
  • špinat
  • parmezan
  • ulje, biljno

Priprema

  1. U kipućoj vodi kratko blanširajte špinat pa ga ocijedite. Narežite mozzarellu na kriške. Narežite dva pakiranja listova za lazanje (ili tjestenine tagliatelle) na trake podjednake veličine i kvadrate pa u vatrostalnu posudu najprije dodajte bešamel te trake tijesta ostavljajući rubove tijesta preko rubova zdjele.
  2. Stavite sloj mozzarelle i kriške pikantne salame pa preklopite kvadratima tijesta. Prelijte mesnim raguom i bešamelom pa pokrijte mozzarellom. Pospite sloj mozzarelle i špinata te ponovite slojeve dok ne upotrijebite sve sastojke. Pokrijte kvadratima tjestenine, a zadnji sloj preklopite i premažite četkicom s malo ulja. Pecite na 190°c oko 20-25 minuta.

Popularna talijanska slana torta u inačici s kobasicom i sirom

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.