gastro postao
Krušne mrvice, koje su jedan od sastojaka za mesne okruglice, prije upotrebe poprskajte s malo mlijeka kako bi se što bolje umiješale u smjesu s mesom
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 765
Okruglice
- 750 g mljevena svinjetina
- 3 kom jaje kokošje
- 3 žlica krušne mrvice
- 0.35 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 prstohvat peršin, list
- 2 žlica parmezan
- 3 žlica ulje, biljno
- 600 g tagliatelle
Umak
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1000 g pasirana rajčica (passata)
- list bosiljka
Priprema
- Za umak zagrijte ulje u dubokoj tavi. Dodajte narezane luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekšaju i dodajte passatu. Začinite solju i paprom te dodajte bosiljak pa ostavite da krčka 45 minuta.
- Za mesne okruglice sve sastojke stavite u veliku posudu. Rukama dobro umijesite sve sastojke zajedno. Od smjese napravite kuglice. Zagrijte ulje u dubokoj tavi i pržite mesne okruglice tako da ih često okrećete. Pržite dok ne dobiju boju.
- Prebacite ih u umak od rajčice i krčkajte sat vremena. Skuhajte tagliatelle i poslužite s okruglicama.
Izvor Skuhatćute