Recepti 03. listopada 2014.

Tjestenina s mesnim okruglicama u umaku od rajčice i bosiljka

gastro postao gastro.24sata.hr
Krušne mrvice, koje su jedan od sastojaka za mesne okruglice, prije upotrebe poprskajte s malo mlijeka kako bi se što bolje umiješale u smjesu s mesom

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 765

Okruglice

  • 750 g mljevena svinjetina
  • 3 kom jaje kokošje
  • 3 žlica krušne mrvice
  • 0.35 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 prstohvat peršin, list
  • 2 žlica parmezan
  • 3 žlica ulje, biljno
  • 600 g tagliatelle

Umak

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1000 g pasirana rajčica (passata)
  • list bosiljka

Priprema

  1. Za umak zagrijte ulje u dubokoj tavi. Dodajte narezane luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekšaju i dodajte passatu. Začinite solju i paprom te dodajte bosiljak pa ostavite da krčka 45 minuta.
  2. Za mesne okruglice sve sastojke stavite u veliku posudu. Rukama dobro umijesite sve sastojke zajedno. Od smjese napravite kuglice. Zagrijte ulje u dubokoj tavi i pržite mesne okruglice tako da ih često okrećete. Pržite dok ne dobiju boju.
  3. Prebacite ih u umak od rajčice i krčkajte sat vremena. Skuhajte tagliatelle i poslužite s okruglicama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.