Recepti 03. listopada 2014.

Tjestenina s morskim umakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Umak od rajčica i škampi najbolje se slaže s kuhanom tjesteninom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 330

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 3 grančica peršin, list
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 l pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 l vrhnje za kuhanje
  • 500 g škampi
  • 1 žlica konjak (38 vol % alkoh.)
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Nasjeckajte luk, češnjak i peršin te popržite na maslinovu ulju. Ubacite očišćene škampe ili kozice te pirjajte oko deset minuta. Dodajte začine i čep konjaka te sve još malo pirjajte.
  2. Dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte još deset minuta. Umiješajte vrhnje za kuhanje. Poslužite s tjesteninom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.