gastro postao
Umak od rajčica i škampi najbolje se slaže s kuhanom tjesteninom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 330
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 3 grančica peršin, list
- svježe mljeveni papar
- 0.50 l pasirana rajčica (passata)
- 0.50 l vrhnje za kuhanje
- 500 g škampi
- 1 žlica konjak (38 vol % alkoh.)
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Nasjeckajte luk, češnjak i peršin te popržite na maslinovu ulju. Ubacite očišćene škampe ili kozice te pirjajte oko deset minuta. Dodajte začine i čep konjaka te sve još malo pirjajte.
- Dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte još deset minuta. Umiješajte vrhnje za kuhanje. Poslužite s tjesteninom.
Izvor Skuhatćute