gastro postao
Iskoristite sezonu patlidžana za ovu ukusnu tjesteninu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 310
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom patlidžan
- 2 režanj češnjak
- 4 kom rajčica, crvena
- 2 žlica masline, zelene, slane konzerv.
- 2 žlica vinski ocat
- 4 mala žlica kapari
- sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 350 g integralni špageti
Priprema
- Zakuhati veću količinu posoljene vode za kuhanje tjestenine.
- Zagrijati ulje u većoj teflonskoj tavi na vatri srednje jačine. Dodati patlidžan i pirjati oko 5 min, povremeno miješajući, dok omekša. Dodati češnjak i miješati dok se ne oslobode arome, oko 1 minute.
- Umiješati rajčice, masline, ocat, kapare, sol, papar pa kuhati dok se rajčice počnu raspadati.
- U međuvremenu skuhati tjesteninu u zavreloj vodi prema uputama na pakiranju.
Iskoristite sezonu patlidžana za ovu ukusnu tjesteninu