Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina s patlidžanom

Tjestenina s patlidžanom
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu patlidžana za ovu ukusnu tjesteninu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 310

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom patlidžan
  • 2 režanj češnjak
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 2 žlica masline, zelene, slane konzerv.
  • 2 žlica vinski ocat
  • 4 mala žlica kapari
  • sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 350 g integralni špageti

Priprema

  1. Zakuhati veću količinu posoljene vode za kuhanje tjestenine.
  2. Zagrijati ulje u većoj teflonskoj tavi na vatri srednje jačine. Dodati patlidžan i pirjati oko 5 min, povremeno miješajući, dok omekša. Dodati češnjak i miješati dok se ne oslobode arome, oko 1 minute.
  3. Umiješati rajčice, masline, ocat, kapare, sol, papar pa kuhati dok se rajčice počnu raspadati.
  4. U međuvremenu skuhati tjesteninu u zavreloj vodi prema uputama na pakiranju.

Iskoristite sezonu patlidžana za ovu ukusnu tjesteninu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.