gastro postao
Miksajte češnjak, inćune, pečene paprike i čili kako biste dobili pikantan crveni umak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 428
Potrebno vam je
- 4 kom crvena paprika
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 4 filet inćun
- 1 kom ljuta paprika
- 200 g pelati
- 0.50 kom limun
- 2 žlica povrtni temeljac
- 400 g tjestenina bez jaja
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Paprike peći bez ulja u zagrijanoj pećnici 45-50 min. Kada je pečena, prekriti je folijom, nakon 30 min oguliti, očistiti od sjemenki, izrezati na veće komade pa usitniti u mikseru.
- Na zagrijanom maslinovom ulju pirjati luk oko 5 min. Dodati češnjak, inćune i čili pa miješajući kuhati još 5 min. Zatim smjesu dodati u mikser s paprikama i usitniti.
- Usitnjenu smjesu vratiti u posudu pa dodati pelate, limunovu koricu i sok. Začiniti po ukusu sa soli i paprom. Ako je umak pregust dodati 2-3 žlice povrtnog temeljca. Pustiti umak da vrije 1-2 min.
- Tjesteninu kuhati u slanoj kipućoj vodi prema uputama pa procijediti. Preliti s umakom i ravnomjerno promješati.
- Po želji dodati parmezan i svježi bosiljak.