Recepti 08. svibnja 2016.

Oprez, ljuto: Tjestenina u umaku od crvene paprike

Tjestenina u umaku od crvene paprike
gastro postao gastro.24sata.hr
Miksajte češnjak, inćune, pečene paprike i čili kako biste dobili pikantan crveni umak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 428

Potrebno vam je

  • 4 kom crvena paprika
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 filet inćun
  • 1 kom ljuta paprika
  • 200 g pelati
  • 0.50 kom limun
  • 2 žlica povrtni temeljac
  • 400 g tjestenina bez jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Paprike peći bez ulja u zagrijanoj pećnici 45-50 min. Kada je pečena, prekriti je folijom, nakon 30 min oguliti, očistiti od sjemenki, izrezati na veće komade pa usitniti u mikseru.
  2. Na zagrijanom maslinovom ulju pirjati luk oko 5 min. Dodati češnjak, inćune i čili pa miješajući kuhati još 5 min. Zatim smjesu dodati u mikser s paprikama i usitniti.
  3. Usitnjenu smjesu vratiti u posudu pa dodati pelate, limunovu koricu i sok. Začiniti po ukusu sa soli i paprom. Ako je umak pregust dodati 2-3 žlice povrtnog temeljca. Pustiti umak da vrije 1-2 min.
  4. Tjesteninu kuhati u slanoj kipućoj vodi prema uputama pa procijediti. Preliti s umakom i ravnomjerno promješati.
  5. Po želji dodati parmezan i svježi bosiljak.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.