Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina zapečena s pancetom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj ukusan složenac bit će mekan i sočan zahvaljujući mozzarelli

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 935

Potrebno vam je

  • 200 g mozzarella
  • 300 g tjestenina s jajima
  • 250 g panceta
  • 200 ml povrtni temeljac
  • 3 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 200 ml vrhnje za kuhanje
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • peršin, list

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte al dente i ocijedite.
  2. Nauljite vatrostalnu posudu pa slažite po red tjestenine, pancete narezane na ploške i mozzarelle narezane na kriške. Završite tjesteninom.
  3. Nasjeckani češnjak propirjajte na ulju, ulijte povrtni temeljac i vrhnje te pustite da prokuha.
  4. Dodajte začine pa tim umakom prelijte složenac. Pecite 20-ak min na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.