Recepti 03. listopada 2014.

Topla salata od cvjetače

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana i topla uvertira za glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 žlica vinski ocat
  • med, vrcani
  • 3 žlica grožđice
  • kopar
  • 50 g španjak špinak

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c te u njoj pecite nasjeckanu cvjetaču prelivenu maslinovim uljem 15 min.
  2. Dodajte crveni luk i nastavite peći 15-20 min dok ne omekša.
  3. Napravite preljev tako da pomiješate ocat od prošeka, med i grožđice sa začinima. Kad je cvjetača gotova, dodajte preljev, kopar, bademe i špinat.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.