Recepti 13. listopada 2014.

Topli čokoladni kolač

Topli čokoladni kolač
gastro postao gastro.24sata.hr
Tartuf odlično pristaje i u slatkim kombinacijama

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 655

Potrebno vam je

  • 5 kom jaje kokošje
  • 200 g šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 150 g čokolada
  • 140 g maslac, neslani
  • 80 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica tartuf crni

Priprema

  1. Lupajte jaja, šećer i vaniliju dok se smjesa ne udvostruči.
  2. Dodajte ribane tartufe.
  3. Maslac rastopite i prelite preko komadića čokolade, miješajte dok se u potpunosti ne rastopi.
  4. Povežite ove dvije smjese i dodajte brašno, lagano pomiješajte sa žlicom i sipajte u kalupe ili šalice.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 7 minuta.

Tartuf odlično pristaje i u slatkim kombinacijama

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.