Recepti 09. veljače 2023.

Torta od posnog sira i manga stalno mami na još!

Torta od sira s mangom
Torta od sira s mangom nova je zvijezda svih tvojih gozbi foto: Anna Nekrashevich/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova torta od sira i manga prava je oda ljetu, ali je posebna upravo zato što je možemo jesti tijekom cijele godine, pa i zimi! Kremastu tortu je iznenađujuće jednostavno napraviti, a rekordno brzo ćeš je i pojesti!

Deserti od manga zvijezde su svakog stola i bit će trenutaka kada će mnogi preskočiti glavno jelo samo zato što jedva čekaju da se dočepaju tih ukusnih poslastica. Mango ima tropski cvjetni okus kada je zreo, a mnogi gurmani diljem svijeta cijene njegovu prepoznatljivu slatkoću.

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća poslastica od manga i banane Recepti

 

Broj obožavatelja manga iz dana u dan raste i to je potpuno razumljivo. Suprotno uvriježenom mišljenju, ovo voće je dostupno tijekom cijele godine; stoga svoju želju za slasticama od manga možeš ispuniti u svakom trenutku. Iako postoji mnoštvo sorti manga, zapravo je svejedno koju ćeš odabrati jer su sve sočno slatke – i savršeno se sljubljuju sa sirom.

 | Author: Cottonbro Studio/Pexels Zreli mango oduševljava tropskim voćnim i cvjetnim okusima foto: Cottonbro Studio/Pexels

Torta od posnog sira i manga

(za 12 kriški)

Sastojci - za podlogu:

  • 400 g petit beurre keksa
  • 200 g otopljenog maslaca
  • 3 žlice gorkog kakaa

Sastojci - za nadjev:

  • 500 g posnog svježeg sira
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice soka od limuna
  • 60 g šećera u prahu
  • 10 listića želatine
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 3 zrela manga

 

Možda vas zanima... Egzotični čupavac spaja mango, kokos i čokoladu Kolumne

 

Priprema:

  1. Petit beurre kekse samelji ili dio po dio usitni u vrećici valjkom za tijesto pa ih izmiješaj s maslacem i kakaom u jednoličnu smjesu. Rasporedi je po dnu kalupa za tortu (promjera 26 cm) obloženog papirom za pečenje i dobro utisni, oblikujući malo povišeni rub. Ostavi podlogu 60 minuta u hladnjaku.
  2. Namoči želatinu u vodi da omekša. U međuvremenu izmiksaj svježi sir s vanillin šećerom, sokom od limuna i šećerom u prahu. Omekšalu želatinu izvadi iz vode i tako otopi u lončiću na tihoj vatri. U nju prvo umiješaj 2 žlice kreme od sira, a potom sve zajedno umiješaj u ostatak. Čim se krema počne želirati, umiješaj u nju tučeno slatko vrhnje, premaži podlogu od keksa i ostavi tortu 3 sata u hladnjaku.
  3. Mango oguli, prereži popola pa meso u tankim kriškama izreži s koštice. Po ohlađenoj torti lepezasto složi kriške manga oblikujući cvijet.  | Author: Terence Koh/Pexels Slastica koja nas podsjeća na ljeto, no u njoj uživamo tijekom cijele godine foto: Terence Koh/Pexels

 

Možda vas zanima... Tropski smoothie kojem ćeš teško reći ne Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:17 09. Veljača 2023.

    Super