Nice cream je naziv za osvježavajući desert koji podsjeća na sladoled, a baza mu je banana.
Većinom se nice cream priprema od kokosovog ili bademovog mlijeka, bez jaja i specijalnih aparata. Danas vam donosimo odličan recept s mangom!
U ovom je slučaju zvijezda mango, a banana samo doprinosi kremoznosti. Nice cream možete jesti odmah, ali predlažemo vam da ga ipak stavite u zamrzivač na dva, tri sata i uživate u osvježavajućem i zdravom desertu.
Sastojci:
- 900 g svježeg manga narezanog na kockice
- 1 banana narezana na kolutiće
- Prstohvat soli
- 150 ml nezaslađenog mlijeka od badema
Priprema:
- Dublji lim prekrijte papirom za pečenje. Posložite narezanu bananu i mango i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
- Kad se zalede, prebacite ih u multipraktik, posolite i usitnite. Zaustavite kad postane grudasto i očistite špatulom stijenke multipraktika.
- Ponovno ga upalite, dodajte mlijeko i blendajte još minutu, dvije – sve dok smjesa ne postane kremasta.
- Premjestite u posudu s poklopcem i stavite u zamrzivač na barem dva sata. Umjesto poklopca možete koristiti i plastičnu foliju.
Želimo vam ugodan nastavak dana!