gastro postao
Nice cream je naziv za osvježavajući desert koji podsjeća na sladoled, a baza mu je banana.
Nice cream se priprema od banane te kokosovog ili bademovog mlijeka, bez jaja i specijalnih aparata. Danas ti donosimo odličan recept s mangom!
U ovom je slučaju zvijezda mango, a banana samo doprinosi kremoznosti. Nice cream možeš jesti odmah, ali predlažemo ti da ga ipak staviš u zamrzivač na dva, tri sata i uživaš u osvježavajućem i zdravom desertu.
Sastojci:
- 900 g svježeg manga narezanog na kockice
- 1 banana narezana na kolutiće
- Prstohvat soli
- 150 ml nezaslađenog mlijeka od badema
Priprema:
- Dublji lim prekrij papirom za pečenje. Posloži narezanu bananu i mango i stavi u zamrzivač na nekoliko sati.
- Kad se zalede, prebaci ih u multipraktik, posoli i usitni. Zaustavi kad postane grudasto i očisti špatulom stijenke multipraktika.
- Ponovno ga upali, dodaj mlijeko i blendaj još minutu, dvije – sve dok smjesa ne postane kremasta.
- Premjesti u posudu s poklopcem i stavi u zamrzivač na barem dva sata. Umjesto poklopca možeš koristiti i plastičnu foliju.
Želimo ti ugodnu večer!