gastro postao
Mekana i neodoljiva torta koja će vas zasititi već nakon prve kriške
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 237
Biskvit
- 2 kom jaje kokošje
- 5 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 100 g bademi,mljeveni
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 10 g prašak za pecivo
- 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 100 ml ulje, biljno
- 100 g šljive, suhe
- 3 kom jabuka (cijela)
Preljev
- 500 ml vrhnje za šlag
- 100 g čokolada za kuhanje
Priprema
- Istucite 4 žumanjka s 5 žlica šećera, dodajte ulje, mlijeko, brašno s praškom za pecivo, bademe, na sitno narezane suhe šljive, na kockice narezane jabuke te lagano umiješajte snijeg od 4 bjelanjka.
- Kalup za pečenje torte (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje. Tijesto istresite u kalup te ga pecite 45-50 min na 180°c. Gotov kolač ostavite da se malo ohladi, a u međuvremenu napravite čokoladni preljev.
- Vrhnje za šlag pomiješajte s čokoladom za kuhanje. na laganoj vatri miješajte dok se čokolada ne otopi, a kad prokuha, još nekoliko minuta kuhajte. Topli preljev prelijte preko kolača, koji ste prije toga izbockali čačkalicom. ostavite na hladnom da se stegne. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.