gastro postao
Započni dan hrskavim tostiranim kruhom premazanim slojem domaćeg aromatiziranog maslaca i jajem na oko.
Ako ti ponestaje ideja za doručak, posluži se ovim brzim receptom za tostirani kruh s aromatiziranim maslacem i jajem na oko. U ovu kombinaciju će se super uklopiti i tanko narezane i začinjene rotkvice, čija bi sezona uskoro trebala početi.
Jedna kriška kruha s maslacem i jajem idealna je porcija za jednu osobu. Naravno, u potpunosti ćemo razumjeti i ako poželiš repete.
Tostirani kruh s jajem
Sastojci:
- 120 g maslaca sobne temperature
- 40 g miješanog začinskog bilja (peršin, vlasac, bosiljak, estragon)
- 1/2 žličice limunove korice
- 2 žličice limunovog soka
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 4 kriške kruha
- 4 jaja
Postupak:
- U sjeckalici sitno nasjeckaj odabrano začinsko bilje. Dodaj maslac sobne temperature, sok i koricu limuna, sol i papar pa sjedini sve sastojke.
- Kruh tostiraj pa još toplog premaži pripremljenim aromatiziranim maslacem.
- Jaja na oko pripremi prema našem receptu i položi ih preko maslaca.
- Pospi soli i svježe mljevenim paprom i posluži!
Aromatizirani maslac možeš pripremiti unaprijed! Bitno je da ga staviš u steriliziranu staklenku ili omotaš u plastičnu foliju i da ga čuvaš u hladnjaku. Ako sve odradiš propisno, rok trajanja bi mu trebao biti 7 dana.