Recepti 13. listopada 2014.

Tuna s kremom od avokada i rajčicama

Tuna s kremom od avokada i rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Meso tune režite na manje komade kako bi bilo sočno i ukusno, uz rubove hrskavo, a u sredini lijepo ružičasto

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 289

Potrebno vam je

  • 150 g tuna
  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 dl crno vino
  • šećer, kristal
  • svježi timijan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 2 kom avokado (mesnati dio)
  • 20 kom rajčica, datterino

Priprema

  1. Birajte zreli, no i prezreli avokado. Raspolovite ga i izvadite kost. Ogulite, narežite i odmah pokapajte limunovim sokom kako ne bi potamnio. Stavite u blender te, uz dodatak maslinova ulja i soli, izradite u finu kremu.
  2. Džem od luka napravite tako da karamelizirate šećer na toploj tavi miješajući ga kako bi se ravnomjerno otpio. Dodajte luk koji ste narezali na ploške i razdvojili na lađice. Kratko ga preokrenite na karameliziranom šećeru da ga obloži.
  3. Začinite svježim listićima timijana te podlijte vinom. Ostavite da kuha na laganoj vatri sve dok luk posve ne omekša. Rajčice narežite na polovice pa na četvrtine i kratko sušite u toploj pećnici.
  4. Tunu narežite na kocke, posolite krupnom morskom solju i popaprite po želji.
  5. Zapecite je kratko sa svih strana podjednako na maslinovom ulju.

Meso tune režite na manje komade kako bi bilo sočno i ukusno, uz rubove hrskavo, a u sredini lijepo ružičasto

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.