gastro postao
Meso tune režite na manje komade kako bi bilo sočno i ukusno, uz rubove hrskavo, a u sredini lijepo ružičasto
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 289
Potrebno vam je
- 150 g tuna
- 3 kom luk ,crveni
- 2 dl crno vino
- šećer, kristal
- svježi timijan
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 2 kom avokado (mesnati dio)
- 20 kom rajčica, datterino
Priprema
- Birajte zreli, no i prezreli avokado. Raspolovite ga i izvadite kost. Ogulite, narežite i odmah pokapajte limunovim sokom kako ne bi potamnio. Stavite u blender te, uz dodatak maslinova ulja i soli, izradite u finu kremu.
- Džem od luka napravite tako da karamelizirate šećer na toploj tavi miješajući ga kako bi se ravnomjerno otpio. Dodajte luk koji ste narezali na ploške i razdvojili na lađice. Kratko ga preokrenite na karameliziranom šećeru da ga obloži.
- Začinite svježim listićima timijana te podlijte vinom. Ostavite da kuha na laganoj vatri sve dok luk posve ne omekša. Rajčice narežite na polovice pa na četvrtine i kratko sušite u toploj pećnici.
- Tunu narežite na kocke, posolite krupnom morskom solju i popaprite po želji.
- Zapecite je kratko sa svih strana podjednako na maslinovom ulju.
Meso tune režite na manje komade kako bi bilo sočno i ukusno, uz rubove hrskavo, a u sredini lijepo ružičasto
Izvor Tomislav Gretić