gastro postao
Spoj najslađeg sušenog voća, lisnato tijesto, dodaci po želji i fini, prhki kolačići su tu.
Nešto drugačija verzija keksića gotova je prije nego što možete zamisliti. Pomiješajte smokve, datulje, narančinu koricu i sok pa ih dobro usitnite. Kada dobijete pastu, potrebno ju je još samo pospremiti u omotač od lisnatog tijesta. Ovi kolači izvrsni su za blagdansku pripremu u zadnji čas, a dodati im možete i koju kap dobrog alkohola.
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 150 g sušenih smokava
- 70 g datulja
- 2 žličice narančinog soka
- 1 žlica maslaca
- Prstohvat narančine korice
- Prstohvat cimeta
Priprema:
- Ubacite suhe smokve, datulje, cimet, malo narančine korice, narančin sok i žlicu maslaca u blender.
- Lisnato tijesto razvaljajte pa ga premažite dobivenom smjesom.
- Zarolajte ili oblikujte željene oblike.
- Pustite da se kratko ohladi.
- Pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!