gastro postao
                                            
                                        
                                    Spoj najslađeg sušenog voća, lisnato tijesto, dodaci po želji i fini, prhki kolačići su tu.
                                
                                
                                    
                                
                                Nešto drugačija verzija keksića gotova je prije nego što možete zamisliti. Pomiješajte smokve, datulje, narančinu koricu i sok pa ih dobro usitnite. Kada dobijete pastu, potrebno ju je još samo pospremiti u omotač od lisnatog tijesta. Ovi kolači izvrsni su za blagdansku pripremu u zadnji čas, a dodati im možete i koju kap dobrog alkohola.
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
 - 150 g sušenih smokava
 - 70 g datulja
 - 2 žličice narančinog soka
 - 1 žlica maslaca
 - Prstohvat narančine korice
 - Prstohvat cimeta
 
Priprema:
- Ubacite suhe smokve, datulje, cimet, malo narančine korice, narančin sok i žlicu maslaca u blender.
 - Lisnato tijesto razvaljajte pa ga premažite dobivenom smjesom.
 - Zarolajte ili oblikujte željene oblike.
 - Pustite da se kratko ohladi.
 - Pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
 
Dobar tek!