gastro postao
Isprobajte ugora pripremljenog na dalmatinski način
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 508
Potrebno vam je
- 1000 g ugor
- 6 žlica ulje maslinovo
- 1 kom kapula
- 4 režanj češnjak
- 1 žlica peršin, list
- 2 kom pomidor
- 3 žlica vinski ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Lisnato narezan luk zažutite na ulju, tome dodajte komade ugora poprečno odrezane i malo ih propržite sa svih strana.
- Skinite s vatre pa dodajte nekoliko listova peršina, nasjeckani češnjak, pire od rajčice (ili izrezanu svježu rajčicu), ocat, sol, papar i začinske trave, te nalijte toliko vode da riba bude pokrivena.
- Stavite da naglo zakuha, a zatim pustite da se kuha na laganoj vatri oko 60 minuta. Ako je brudet premastan žlicom odstranite masnoću.
Isprobajte ugora pripremljenog na dalmatinski način