Recepti 13. listopada 2014.

Ugor na brudet

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ugora pripremljenog na dalmatinski način

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 508

Potrebno vam je

  • 1000 g ugor
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom kapula
  • 4 režanj češnjak
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 kom pomidor
  • 3 žlica vinski ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Lisnato narezan luk zažutite na ulju, tome dodajte komade ugora poprečno odrezane i malo ih propržite sa svih strana.
  2. Skinite s vatre pa dodajte nekoliko listova peršina, nasjeckani češnjak, pire od rajčice (ili izrezanu svježu rajčicu), ocat, sol, papar i začinske trave, te nalijte toliko vode da riba bude pokrivena.
  3. Stavite da naglo zakuha, a zatim pustite da se kuha na laganoj vatri oko 60 minuta. Ako je brudet premastan žlicom odstranite masnoću.

Isprobajte ugora pripremljenog na dalmatinski način

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.