Brzi ručak ili večera s dodatkom aromatičnog maslaca s češnjakom i začinskim biljem... Odrezak iz friteze na vrući zrak s maslacem od češnjaka i začinskog bilja savršeno je sočan i ukusan
Ponekad jednostavnost pobjeđuje sve druge tehnike kuhanja, pogotovo kada ti treba brza, ali ukusna večera. Da, moguće je napraviti savršeno sočanodrezak u fritezi na vrući zrak!
Deblji komadi mesa, poput bifteka, savršeno se karameliziraju izvana, a iznutra ostaju sočni i puni okusa, bez prekuhavanja. Dodatak domaćeg maslaca s češnjakom i začinskim biljem podiže svaki zalogaj na novu razinu.
A najbolje od svega? Praktično nema čišćenja nakon kuhanja! Friteza na vrući zrak ne samo da ubrzava proces kuhanja, već daje odresku onu prepoznatljivu hrskavu koricu.
U kombinaciji s jednostavnim maslacem aromatiziranim svježim začinskim biljem, svaki zalogaj pršti aromama. Ova večera, idealna za užurbane dane, neće ti oduzeti puno vremena, ali će sigurno oduševiti sve za stolom.
Steak iz friteze na vrući zrak
foto: Curated Lifestyle/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Odresci iz friteze na vrući zrak
20 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Goveđi but
450
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Maslac
4
žlica
Svježi peršin
1
žlica
Svježi vlasac
1
žlica
Češnjak
1
režanj
Crvena paprika
0,25
žličica
Postupak
Pripremi odrezak i pusti ga da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije kuhanja kako bi se ravnomjerno ispekao.
Zagrij fritezu na vruí yrak na 205°C. Posoli i popapri odrezak s obje strane.
Odrezak postavi u sredinu košarice friteze i kuhaj prema željenom stupnju pečenja – otprilike 10 minuta za medium rare, 12 minuta za medium i 14 minuta za medium well.
Kad je odrezak gotov, prebaci ga na dasku za rezanje i pusti da odstoji 10 minuta kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili.
Dok se odrezak odmara, u zdjelici dobro izmiješaj maslac, sitno nasjeckane peršin i vlasac, naribani češnjak i crvenu papriku dok ne dobiješ glatku smjesu.
Nareži odrezak na tanke kriške (oko 0,5 cm debljine), prelij ih aromatičnim maslacem dok je meso još toplo i uživaj u svakom sočnom zalogaju.