Recepti Govedina 15. listopada 2024.

Ukusni odresci iz friteze na vrući zrak? Da, moguće je!

Roštilj
20 MIN
25 MIN
2
JEDNOSTAVNO
steak, odrezak
Steak iz friteze na vrući zrak
foto: Curated Lifestyle/Unsplash
Brzi ručak ili večera s dodatkom aromatičnog maslaca s češnjakom i začinskim biljem... Odrezak iz friteze na vrući zrak s maslacem od češnjaka i začinskog bilja savršeno je sočan i ukusan

Ponekad jednostavnost pobjeđuje sve druge tehnike kuhanja, pogotovo kada ti treba brza, ali ukusna večera. Da, moguće je napraviti savršeno sočan odrezak u fritezi na vrući zrak!

Deblji komadi mesa, poput bifteka, savršeno se karameliziraju izvana, a iznutra ostaju sočni i puni okusa, bez prekuhavanja. Dodatak domaćeg maslaca s češnjakom i začinskim biljem podiže svaki zalogaj na novu razinu.

steak Možda vas zanima... Zlatna pravila mariniranja steaka Špajza Mala škola pripreme steaka Možda vas zanima... Mala škola pripreme steaka i recept za rustikalni ramstek Recepti

Malo truda za veliki gušt

A najbolje od svega? Praktično nema čišćenja nakon kuhanja! Friteza na vrući zrak ne samo da ubrzava proces kuhanja, već daje odresku onu prepoznatljivu hrskavu koricu.

U kombinaciji s jednostavnim maslacem aromatiziranim svježim začinskim biljem, svaki zalogaj pršti aromama. Ova večera, idealna za užurbane dane, neće ti oduzeti puno vremena, ali će sigurno oduševiti sve za stolom.

steak, odrezak | Author: Curated Lifestyle/Unsplash Steak iz friteze na vrući zrak foto: Curated Lifestyle/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Odresci iz friteze na vrući zrak
20 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Goveđi but 450 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Maslac 4 žlica
  • Svježi peršin 1 žlica
  • Svježi vlasac 1 žlica
  • Češnjak 1 režanj
  • Crvena paprika 0,25 žličica
Postupak
  1. Pripremi odrezak i pusti ga da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije kuhanja kako bi se ravnomjerno ispekao.


  2. Zagrij fritezu na vruí yrak na 205°C. Posoli i popapri odrezak s obje strane.

    Odrezak postavi u sredinu košarice friteze i kuhaj prema željenom stupnju pečenja – otprilike 10 minuta za medium rare, 12 minuta za medium i 14 minuta za medium well.

    Kad je odrezak gotov, prebaci ga na dasku za rezanje i pusti da odstoji 10 minuta kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili.


  3. Dok se odrezak odmara, u zdjelici dobro izmiješaj maslac, sitno nasjeckane peršin i vlasac, naribani češnjak i crvenu papriku dok ne dobiješ glatku smjesu.

    Nareži odrezak na tanke kriške (oko 0,5 cm debljine), prelij ih aromatičnim maslacem dok je meso još toplo i uživaj u svakom sočnom zalogaju.


Isprobaj i ove brze recepte!

brza jela Možda vas zanima... 10 jela koja ćeš brzo skuhati nakon povratka s posla Recepti njoki, grašak Možda vas zanima... Predlažemo ti 2 brze večere za 5 eura Recepti Možda vas zanima... Uravnotežen i jednostavan obrok gotov je za samo 7 minuta Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.