gastro postao
Keksi sa sezamom odlična su varijanta zdravih i ukusnih grickalica
Za sve željne malo zdravijih grickalica keksi sa sezamom idealan su izbor.
Ova talijanska poslastica savršeno se slaže uz kavu ili čaj. Keksi su jednostavni su za pripremu, a ako ih čuvate u dobro zatvorenoj limenoj kutiji - mogu stajati i nekoliko tjedana.
Potrebno vam je:
- 100 g maslaca
- 50 g šećera
- 30 g vanilin šećera
- 60 ml mlijeka
- 280 g oštrog brašna
- 12 g praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- ½ šalice sezama
Priprema:
- Ručnim mikserom pjenasto umutite maslac, šećer i vanilin šećer pa im umiješajte mlijeko sobne temperature.
- Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol i malo po malo ih počnite dodavati prethodnoj smjesi, i dalje miješajući mikserom. Na kraju biste trebali dobiti kompaktno tijesto, a ako vam je tijesto premekano, stavite ga u hladnjak da odstoji oko 20 minuta.
- Rukama oblikujte kekse, uvaljate ih u sezam i posložite na lim obložen papirom za pečenje.
- Pecite 15-20 minuta na 180°C. Točno vrijeme pečenja ovisit će o obliku keksa, stoga nadgledajte kekse dok se peku i izvadite ih iz pećnice kada im rubovi poprime tamniju boju i postanu tvrdi na dodir.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođite na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)