Recepti Desert 21. listopada 2024.

Vampirski cupcakes: slastica kao stvorena za Noć vještica

Desert
20 MIN
30 MIN
12
SREDNJE
Vampirski cupcakes
Vampirski cupcakes
foto: @amanda__daly Instagram
Ovi vampirski cupcakes oduševit će te sočnim čokoladnim biskvitom, krvavo crvenim punjenjem od jagoda i kremastim frostingom. Savršeni su za svaku Halloween zabavu!

Noć vještica je pravo vrijeme za stvaranje kreativnih, a istovremeno ukusnih slastica. Vampirski cupcakes spoj su sočnog čokoladnog tijesta, punjenja od jagoda (koje podsjeća na krv) i pahuljaste marshmallow kreme.

Svaki cupcake ukrašen je tako da podsjeća na Drakulin prepoznatljiv izgled, uključujući krvave očnjake koje dodatno ističe crveni žele od jagoda.

Marshmallows Možda vas zanima... Kako napraviti jednostavne domaće Marshmallowse? None

Jezivo dobar griz

Za ovaj recept važno je postići ravnotežu između bogatog okusa čokolade i slatkoće punjenja i kreme. Mala količina espressa u tijestu dodatno naglašava čokoladni okus, dok jagoda donosi voćni kontrast koji savršeno nadopunjuje cijelu priču.

Korištenje marshmallow kreme daje laganu i mekanu teksturu koja se savršeno slaže s hrskavim ukrasima od čokoladnih keksa. Ovi cupcakesi nisu samo ukusni, već i vizualno atraktivni – pravi izbor za impresivnu prezentaciju na svakoj Halloween zabavi! 

halloween, noć vještica | Author: Maryam Sicard/Unsplash Halloween je mnogima inspiracija za kreiranje maštovtih slastica foto: Maryam Sicard/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Vampirski cupcakes
20 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
CUPCAKES
Sastojci
  • Instant kava 1 žličica
  • Brašno 120 g
  • Kakao prah 0,50 šalica
  • Prašak za pecivo 0,25 žličica
  • Soda bikarbona 0,25 žličica
  • Sol 0,25 žličica
  • Jaje 1 kom
  • Mlijeko 0,50 šalica
  • Suncokretovo ulje 0,25 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Šećer 200 g
Postupak
  1. Postavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij pećnicu na 180°C. Obloži kalup za muffine (12 komada) papirnatim košaricama. U maloj posudi ili vrču pomiješaj espresso prah i 1/2 šalice vruće vode. Ohladi.


  2. U veliku zdjelu prosij brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.


  3. U velikoj zdjeli miksera nastavkom umuti jaje, mlijeko, ulje i vaniliju srednjom brzinom dok se ne sjedine. Dodaj šećer i smjesu espressa te nastavi miješati dok ne postane glatko

    Dodaj suhe sastojke i miksaj dalje na niskoj brzin dok se smjesa ne sjedini - oko 2 minute (smjesa će biti tekuća).


  4. Napuni pripremljene kalupe smjesom do dvije trećine kalupa.


  5. Peci cupcakes okrećući lim na pola pečenja, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 18-20 minuta. Prebaci ih na rešetku da se ohlade.


PUNJENJE I UKRAŠAVANJE
Sastojci
  • Džem od jagoda 0,50 šalica
  • Jestiva boja - crvena
  • Maslac 250 g
  • Marshmallow krema 1,50 šalica
  • Šećer u prahu 2 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Sol 0,25 žličica
  • Graham krekeri 1 šalica
Postupak
  1. Žlicom za dinju izdubi krug s vrha svakog cupcakea, dubine otprilike 2 cm. U zdjelici promiješaj džem sa 1-2 kapi crvene boje za hranu, prilagođavajući količinu dok ne dobiješ željenu nijansu.

    Svaku šupljinu u cupcakesima napuni 1 čajnom žličicom džema; preostali stavi u hladnjak dok ne bude spreman za ukrašavanje.


  2. U velikoj zdjeli miksera s nastavkom za miješanje, miksaj maslac srednje velikom brzinom dok ne postane gladak. Isključi mikser i dodaj Marshmallow kremu.

    Miksaj na niskoj brzini i polako dodaji šećer u prahu, po 1/2 šalice odjednom. Povećaj brzinu na srednju i nastavi miksati dok se sve ne sjedini. Ostruži stranice zdjele po potrebi i miksaj dok krema ne postane glatka i pahuljasta, 1-2 minute. Dodaj vaniliju i sol te miksaj još 1 minutu.


  3. Na svaku rupu napunjenu džemom stavi malu količinu kreme, pazeći da se ne naruši oblik. Ne brini o mrvicama. Cupcakes prebaci na lim za pečenje i stavi u hladnjak da se krema stisne, oko 20 minuta.


  4. Izreži krug od 7,5 cm od papira za pečenje i preklopi ga napola. Izreži mali zaobljeni kut na vrhu preklopa kako bi stvorio oblik srca. U plitkoj posudi rasporedi čokoladne mrvice.


  5. Premaži cupcakes preostalom kremom, pazeći da površina bude što glađa. Pažljivo položi papir za pečenje preko vrha svakog cupcakea kako bi napravio šablonu

    Lagano pritisni cupcakes u čokoladne mrvice da napraviš Drakulinu 'kosu'. Pažljivo ukloni papir i ponovi postupak s ostalim cupcakesima, brišući papir po potrebi.


  6. Uz pomoć čačkalice, žličice ili šprice, napravi "krvave" očnjake preostalim džemom na donjem dijelu svakog cupcakea.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

5666 kcal

283 %

MASTI

272,00 g

377 %

KOLESTEROL

0,68 g

0 %

UH

782,00 g

284 %

PROTEINI

42,00 g

84 %

Isprobaj i ove strašne slastice koje će biti idealne za Halloween!

Možda vas zanima... Najslađi duhovi za najstrašniju noć u godini Recepti Devil's food cupcakes Možda vas zanima... Devil's food cupcakes - desert s puno, puno čokolade Recepti Mumije na štapiću Možda vas zanima... Mumije na stapiću - Halloween slastica od samo četiri sastojka Recepti Možda vas zanima... Strašan doručak za nadolazeću Noć vještica Kolumne Možda vas zanima... Halloween - jezivo slasna Noć vještica uz genijalne recepte Špajza Možda vas zanima... Halloween Oreo torta - strašno dobra čokoladna slastica Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:17 22. Listopad 2024.

    Odlicno