Ovi vampirski cupcakes oduševit će te sočnim čokoladnim biskvitom, krvavo crvenim punjenjem od jagoda i kremastim frostingom. Savršeni su za svaku Halloween zabavu!
Noć vještica je pravo vrijeme za stvaranje kreativnih, a istovremeno ukusnih slastica. Vampirski cupcakes spoj su sočnog čokoladnog tijesta, punjenja od jagoda (koje podsjeća na krv) i pahuljaste marshmallow kreme.
Svaki cupcake ukrašen je tako da podsjeća na Drakulin prepoznatljiv izgled, uključujući krvave očnjake koje dodatno ističe crveni žele od jagoda.
Za ovaj recept važno je postići ravnotežu između bogatog okusa čokolade i slatkoće punjenja i kreme. Mala količina espressa u tijestu dodatno naglašava čokoladni okus, dok jagoda donosi voćni kontrast koji savršeno nadopunjuje cijelu priču.
Korištenje marshmallow kreme daje laganu i mekanu teksturu koja se savršeno slaže s hrskavim ukrasima od čokoladnih keksa. Ovi cupcakesi nisu samo ukusni, već i vizualno atraktivni – pravi izbor za impresivnu prezentaciju na svakoj Halloween zabavi!
Halloween je mnogima inspiracija za kreiranje maštovtih slastica
foto: Maryam Sicard/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Vampirski cupcakes
20 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
CUPCAKES
Sastojci
Instant kava
1
žličica
Brašno
120
g
Kakao prah
0,50
šalica
Prašak za pecivo
0,25
žličica
Soda bikarbona
0,25
žličica
Sol
0,25
žličica
Jaje
1
kom
Mlijeko
0,50
šalica
Suncokretovo ulje
0,25
šalica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Šećer
200
g
Postupak
Postavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij pećnicu na 180°C. Obloži kalup za muffine (12 komada) papirnatim košaricama. U maloj posudi ili vrču pomiješaj espresso prah i 1/2 šalice vruće vode. Ohladi.
U veliku zdjelu prosij brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
U velikoj zdjeli miksera nastavkom umuti jaje, mlijeko, ulje i vaniliju srednjom brzinom dok se ne sjedine. Dodaj šećer i smjesu espressa te nastavi miješati dok ne postane glatko
Dodaj suhe sastojke i miksaj dalje na niskoj brzin dok se smjesa ne sjedini - oko 2 minute (smjesa će biti tekuća).
Napuni pripremljene kalupe smjesom do dvije trećine kalupa.
Peci cupcakes okrećući lim na pola pečenja, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 18-20 minuta. Prebaci ih na rešetku da se ohlade.
PUNJENJE I UKRAŠAVANJE
Sastojci
Džem od jagoda
0,50
šalica
Jestiva boja - crvena
Maslac
250
g
Marshmallow krema
1,50
šalica
Šećer u prahu
2
šalica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Sol
0,25
žličica
Graham krekeri
1
šalica
Postupak
Žlicom za dinju izdubi krug s vrha svakog cupcakea, dubine otprilike 2 cm. U zdjelici promiješaj džem sa 1-2 kapi crvene boje za hranu, prilagođavajući količinu dok ne dobiješ željenu nijansu.
Svaku šupljinu u cupcakesima napuni 1 čajnom žličicom džema; preostali stavi u hladnjak dok ne bude spreman za ukrašavanje.
U velikoj zdjeli miksera s nastavkom za miješanje, miksaj maslac srednje velikom brzinom dok ne postane gladak. Isključi mikser i dodaj Marshmallow kremu.
Miksaj na niskoj brzini i polako dodaji šećer u prahu, po 1/2 šalice odjednom. Povećaj brzinu na srednju i nastavi miksati dok se sve ne sjedini. Ostruži stranice zdjele po potrebi i miksaj dok krema ne postane glatka i pahuljasta, 1-2 minute. Dodaj vaniliju i sol te miksaj još 1 minutu.
Na svaku rupu napunjenu džemom stavi malu količinu kreme, pazeći da se ne naruši oblik. Ne brini o mrvicama. Cupcakes prebaci na lim za pečenje i stavi u hladnjak da se krema stisne, oko 20 minuta.
Izreži krug od 7,5 cm od papira za pečenje i preklopi ga napola. Izreži mali zaobljeni kut na vrhu preklopa kako bi stvorio oblik srca. U plitkoj posudi rasporedi čokoladne mrvice.
Premaži cupcakes preostalom kremom, pazeći da površina bude što glađa. Pažljivo položi papir za pečenje preko vrha svakog cupcakea kako bi napravio šablonu
Lagano pritisni cupcakes u čokoladne mrvice da napraviš Drakulinu 'kosu'. Pažljivo ukloni papir i ponovi postupak s ostalim cupcakesima, brišući papir po potrebi.
Uz pomoć čačkalice, žličice ili šprice, napravi "krvave" očnjake preostalim džemom na donjem dijelu svakog cupcakea.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
5666 kcal
283 %
MASTI
272,00 g
377 %
KOLESTEROL
0,68 g
0 %
UH
782,00 g
284 %
PROTEINI
42,00 g
84 %
Isprobaj i ove strašne slastice koje će biti idealne za Halloween!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.