Angel's food cake je nježan i pahuljast desert prozračne teksture, dok su Devil's food cupcakes intenzivni, baršunasti i sočni neodoljivi čokoladni zalogaji
Svi već dobro znamo za kolač nazvan Angel's food cake, pahuljastu i laganu, a tako finu divotu. A sada nam eto dolaze Devil's food cupcakes, odnosno grešni cupcakes s obiljem čokolade!
Devil's food cupcakes su sočna i dekadentna slastica koja će sigurno oduševiti sve koji ju kušaju. Ovi baršunasti kolačići bogatog su čokoladnog okusa, koji će oduševiti i one najzahtjevnije ljubitelje čokolade. A mi imamo super recept za Devil's food cupcakes koji donosimo u nastavku!
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva, odnosno na 160 ako koristiš ventilator. Pripremi kalupe za muffine - trebat će ti 2 lima za muffine sa po 12 mini kalupa, jer od ove količine tijesta dobit ćeš 20 kolačića. U 20 kalupa stavi papirnate košarice za muffine.
Dobro izmiješaj smeđi šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i 1 žličicu soli. Pazi da ne bude grudica.
U velikoj staklenki rastopi instant kavu u vreloj vodi, dodaj tome kiselo vrhnje, ulje i jaja i dalje miješaj pjenjačom.
Napravi rupu u sredini suhih sastojaka i u nju ulij tekuće sastojke. Miješaj dalje pjenjačom dok se suhi i mokri sastojci dobro ne sjedine (pazi da ne miješaj predugo).
Pripremljene kalupe za muffine napuni tijesto. Peci 20-25 minuta. Pusti da kolačići prvo odstoje u kalupila 3 minute potom ih izvadi zajedno s papirnatim košaricama i ostavi da se potpuno ohlade na rešetki.
KREMA OD MASLACA
Sastojci
Maslac
200
g
Šećer u prahu
300
g
Mliječna čokolada
180
g
Ekstrakt vanilije
1
šalica
Postupak
Za kremu, maslac i šećer u prahu dobro izmiksaj, 3-4 minute - trebaš dobiti pahuljastu, kremastu, blijedu smjesu.
Mliječnu čokoladu rastopi, potom malo ohladi. Dodaj je u maslac i šećer i miksaj na slaboj brzini 1-2 minute, odnosno dok krema od maslaca ne postane pahuljasta i glatka. Ohlađene kolačiće ukrasi kremom.