Recepti 02. siječnja 2024.

Kolačići koji podsjećaju na poznatu tortu s višnjama!

cupcakes s višnjama
Cupcakes s višnjama po uzoru na schwarzwald tortu foto: Michaela Baum/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako obožavaš klasičnu Schwarzwald tortu, ovi cupcakes će te apsolutno oduševiti.

Schwarzwald torta je klasičan izbor za blagdane, rođendane i svečane nedjeljne ručkove. Podjednako dobar izbor su i ovi jednostavni cupcakes s nadjevom od višanja, tučenim vrhnjem i naribanom čokoladom na vrhu. 

Priprema je jednostavna i brza, osobito ako se dobro organiziraš. Nadjev od višanja možeš pripremiti dan ili dva ranije i čuvati ga u hladnjaku u posudi s poklopcem. Dok se biskviti hlade, taman stigneš oprati suđe i izmiksati slatko vrhnje. Cijeli proces neće te umoriti, a rezultat će razveseliti sve prisutne.

 

Lava cake s Guinnessom Možda vas zanima... Poseban lava cake za ljubitelje piva Recepti

 

Sastojci su dostatni za pripremu 12 kolačića. Ostatak, ako ga uopće bude, možeš čuvati u hladnjaku 2 do 3 dana. U slast!

 | Author: Dessy Dimicheva/Unsplash Cupcakes s višnjama foto: Dessy Dimicheva/Unsplash

Cupcakes s nadjevom od višanja

Sastojci - za biskvit:

  • 125 g glatkog brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • 1 žličica instant kave
  • 1 1/2 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 120 g rastopljenog maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja (L)
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 120 ml mlijeka

Sastojci - za punjenje od višanja:

  • 280 g višanja bez koštica
  • 50 g šećera
  • 2 žlice gustina
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica višnjevca

Sastojci - za tučeno vrhnje:

  • 500 g slatkog vrhnja
  • 60 g šećera u prahu
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žličice želatine u prahu
  • 2 žlice vode

 

Čokoladni nabujak Možda vas zanima... Nabujak od čokolade po receptu Mary Berry Recepti

 

Postupak:

  1. Najprije napravi punjenje od višanja. Pomiješaj višnje, šećer i gustin u posudi i stavi na srednje jaku vatru. Kad proključa, smanji vatri i pusti da krčka 15-ak minuta, uz povremeno miješanje. Kad se zgusne, makni s vatre i umiješaj ekstrakt vanilije i višnjevac. Pusti da se ohladi.
  2. U jednoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke za biskvit - brašno, kakao, instant kavu, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom, jajima i ekstraktom vanilije u pahuljastu smjesu. Naizmjence dodaj suhe sastojke i mlijeko i miješaj špatulom.
  3. Napuni 12 kalupa za muffine do pola i peci 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekaj da se biskvitići u potpunosti ohlade prije no što ih kreneš puniti.
  4. Na kraju pripremi tučeno vrhnje. Najprije u maloj posudici pomiješaj vodu i želatinu pa ubaci u mikrovalnu na 10 sekundi. Promiješaj kako bi se želatina u potpunosti ohladila i ostavi sa strane da se malo ohladi. Hladno slatko vrhnje izmiksaj sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije u snijeg. Prije no što bude čvrst, ulij želatinu i još kratko miksaj. Znat ćeš da je šlag u savršenom stanju ako okreneš posudu i ono zadrži formu. 
  5. Pripremljenim biskvitima žličicom pažljivo izvadi sredinu pa ih napuni nadjevom od višanja. Šlag prebaci u slastičarsku vrećicu i ukrasi svaki kolačić.
  6. Ukrasi višnjama i naribanom čokoladom!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:10 02. Siječanj 2024.

    Super