Recepti 13. listopada 2014.

Varivo od crvene leće

Varivo od crvene leće
gastro postao gastro.24sata.hr
Toplo varivo od crvene leće idealno je za postblagdansku detoksikaciju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 8

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 šalica crvena leća
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom batat
  • 1 kom tikvice, zelene
  • peršin, list
  • 50 g tofu, dimljeni
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Crvenu leću dobro isperite pod mlazom hladne vode u cjedilu.
  2. Mrkvu, tikvicu i batat naribajte na ribežu.
  3. U dublji lonac ulijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne zažuti. Potom dodajte pire od rajčice i malu žličicu šećera.
  4. Kratko pirjajte i podlijte manjom količinom vode. Potom dodajte ribanu mrkvu i pustite 5 minuta da se pirja. Dolijte još 4 čaše vode i potom dodajte ispranu crvenu leću, ribani batat I ribanu tikvicu.
  5. Kuhajte 15-20 minuta, po potrebi dodajte još vode ako je pregusto.
  6. Na kraju dodajte sjeckani peršin, posolite i popaprite po želji. Kada je varivo gotovo, dodajte dimljeni tofu rezan na kockice.

Toplo varivo od crvene leće idealno je za postblagdansku detoksikaciju

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.