gastro postao
Donosimo vam recept za nadaleko poznatu poslasticu s jednog od najljepših hrvatskih otoka.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 372
Tijesto
- 700 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom suhi kvasac
- voda
- 3 žlica ulje maslinovo
Nadjev
- 10 kom srdela
- 250 g luk ,bijeli
- 150 g rajčica, crvena
- 15 kom kapari
- 1 šaka peršin, list
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 100 g masline, crne
Priprema
- Umijesite tijesto od navedenih sastojaka, a možete dodati i malo soli. Kad postane elastično, ostavite ga u posudi da odstoji te se digne.
- Umeđuvremenu na malo maslinova ulja pržite luk deset minuta. Očistite srdele te ih narežite.
- Kad se tijesto digne, podijelite ga na dva dijela - jedan veći i jedan manji. Razvaljajte jedan tako da bude malo veći od lima za pečenje.
- Po njemu poredajte komadiće srdela pa stavite luk i rajčice. Pospite kaparama, nasjeckanim maslinama i peršinom. Začinite prema želji i nauljite. Ostatak tijesta razvaljajte na veličinu lima i time preklopite nadjev. Prstima zatvorite krajeve.
- Prelijte s još malo ulja i ostavite da stoji desetak minuta. Pecite oko 30 minuta. Kad je pogača gotova, premažite s još maslinova ulja i ostavite da odstoji desetak minuta.
Izvor Skuhatćute