gastro postao
Vrlo ukusno jelo jednostavne pripreme kao dobra ideja za ručak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 191
Potrebno vam je
- 450 g svinjetina, mršava
- krupna morska sol
- svježe mljeveni papar
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- ljuta paprika
- 4 kom mrkva, crvena
- 1 kom komorač, glavica
- 0.25 kom limun
- 3 dl pileći temeljac
- 2.50 dl kuskus
- 0.50 šalica masline, zelene, slane konzerv.
- 0.25 dl korijander
Priprema
- Meso (svinjsku vješalicu) začiniti sa soli i paprom. Zagrijati 1 žlicu ulja u većoj tavi i peći odreske do srednje sirovog, oko 4 min sa svake strane. Premjestiti na tanjur.
- Prebrisati tavu pa zagrijati preostalo ulje i pirjati češnjak i ljutu papriku miješajući oko 1 min, odnosno dok češnjak poprimi boju. Zatim dodati mrkvu, komorač i limun, začiniti sa soli i paprom. Kuhati uz povremeno miješanje oko 4 min dok povrće malo omekša i postane hrskavo.
- U tavu uliti temeljac i zagrijati do vrenja, a zatim umiješati kus kus. Maknuti s izvora topline, poklopiti i ostaviti 5-8 min da kus kus nabubri.
- Zatim dodati masline, po potrebi još malo začiniti sa soli i paprom te nježno promiješati vilicom.
Vrlo ukusno jelo jednostavne pripreme kao dobra ideja za ručak