gastro postao
Melani Macenić, suvlasnica slastičarnice Meli, dala nam je svoj recept za pripremu savršene voćne torte
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 387
Biskvit
- 3 kom jaje kokošje
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 50 g gustin
- 12 g puding u prahu (različiti okusi)
- 1 mala žlica prašak za pecivo
Krema
- 300 g jogurt (3.2% masti)
- 250 g mileram
- 500 ml vrhnje za šlag
- 8 list zelatina
- vanilin šećer
- 150 g šećer, kristal
- 1 kom limun
- preljev za voćne torte u vrećici
Priprema
- Za biskvit posebno istucite bjelanjke sa šećerom pa dodajte žumanjke, brašno pomiješano s gustinom, praškom za pecivo i pudingom od vanilije te sve lagano izmiješajte. Pecite na 200°c oko 15 minuta.
- Za kremu otopite želatinu, istucite vrhnje u šlag, a jogurt i mileram glatko izradite sa šećerom i limunovim sokom. Na ohlađen biskvit složite voće prema želji te prelijte preljevom za torte.
Izvor Skuhatćute