Recepti 03. listopada 2014.

Voćna torta

gastro postao gastro.24sata.hr
Melani Macenić, suvlasnica slastičarnice Meli, dala nam je svoj recept za pripremu savršene voćne torte

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 387

Biskvit

  • 3 kom jaje kokošje
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g gustin
  • 12 g puding u prahu (različiti okusi)
  • 1 mala žlica prašak za pecivo

Krema

  • 300 g jogurt (3.2% masti)
  • 250 g mileram
  • 500 ml vrhnje za šlag
  • 8 list zelatina
  • vanilin šećer
  • 150 g šećer, kristal
  • 1 kom limun
  • preljev za voćne torte u vrećici

Priprema

  1. Za biskvit posebno istucite bjelanjke sa šećerom pa dodajte žumanjke, brašno pomiješano s gustinom, praškom za pecivo i pudingom od vanilije te sve lagano izmiješajte. Pecite na 200°c oko 15 minuta.
  2. Za kremu otopite želatinu, istucite vrhnje u šlag, a jogurt i mileram glatko izradite sa šećerom i limunovim sokom. Na ohlađen biskvit složite voće prema želji te prelijte preljevom za torte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.