Recepti 13. listopada 2014.

Voćni kruh

Voćni kruh
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladite obrok slatkim kruhom od kombinacije voća

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 721

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 280 g badem, oljušteni suhi
  • 200 g narančina kora, ušećerena
  • 200 g smokve, sušene
  • 200 g datulje
  • 200 g grožđice
  • 2 žlica tamni rum
  • 170 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g gustin

Priprema

  1. Duguljasto narežite bademe, a smokve i datulje narežite na sitno. Miješajte 4 žumanjka sa bademima. Dodajte zašećerenu narančinu koricu, smokve, datulje i grožđice. Sve poprskajte rumom.
  2. Dobro promiješajte i dodajte pšenično i škrobno brašno. Zamijesite tijesto sa 4 bjelanjka.
  3. Od te smjese napravite 2 štruce, premažite ih jajetom i pecite na 175 Celzijevih stupnjeva u limu za pečenje na masnom kuhinjskom papiru.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.