Recepti 13. prosinca 2023.

Vrijeme je da isprobaš popularni eggnog!

Eggnog
Eggnog ili punč od jaja omiljeno je božićno piće Amerikanaca i Kanađana foto: Maryam Sicard/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Eggnog je riječ koju često čujemo u božićnim filmovima. U nastavku ti donosimo recept za ovaj popularni napitak - punč od jaja!

Eggnog, ili punč od jaja, tradicionalni je napitak koji se konzumira na području Kanade i SAD-a u zimskom razdoblju. Nadolazeći blagdani su idealna prilika za testiranje ovog recepta, čija su baza žumanjci, šećer, slatko vrhnje i snijeg od bjelanjaka. Često se dodaje i alkohol, poput burbona, ruma ili brandyja, kako bi blagdani bili još malo veseliji. 

Poslužuje se rashlađen, s naribanim muškatnim oraščićem ili cimetom. 

 

vruća čokolada na štapiću Možda vas zanima... Vruća čokolada na štapiću je idealan poklon za blagdane Recepti

 

 | Author: Maryam Sicard/Unsplash Eggnog - punč od jaja ili liker od jaja foto: Maryam Sicard/Unsplash

Eggnog

Sastojci:

  • 6 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 500 ml burbona
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml mlijeka
  • 6 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 1 muškatni oraščić

 

Kuhano vino Možda vas zanima... Zagrij se uz kuhano vino po receptu Mary Berry Recepti

 

Postupak:

  1. Izmiksaj žumanjke sa 150 g šećera u svijetlu kremu. Dodaj 250 ml burbona, promiješaj, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na sat vremena.
  2. Kad se ohladi, dodaj preostali burbon i umiksaj mlijeko i vrhnje. 
  3. U drugoj posudi izmiksaj bjelanjke s prstohvatom soli. Postepeno dodaj ostatak šećera (50 g), sve dok ne dobiješ čvrsti snijeg. 
  4. Špatulom umiješaj snijeg od bjelanjaka i prelij u čaše. Pripazi da u svakoj čaši ima barem malo pjene. Naribaj muškatni oraščić i posluži!

 

Možda vas zanima... Topli napitak s ginom stvoren je za blagdanske zabave Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.