Recepti 02. veljače 2017.

Za dobro jutro: Norveška riža na hrvatski način

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni norveški doručak priprema se sporo, s puno pažnje i okusa da bi na kraju uživali u kremastom, slatko slanom spoju okusa

Uzmite si vremena i polako krenite s pripremom raskošnog doručka od samo nekoliko sastojaka. Zbilja je moguće, trebat će vam samo riža, voda, mlijeko i pokoji začin kako bi čitav doručak dobio još bolju dimenziju. Slatko slani okusi na prvu bi vas mogli iznenaditi, a zatim u potpunosti osvojiti jednostavnošću, onim poznatim, ali pomalo drugačijim aromama. Svakako vrijedi isprobati!

Potrebno vam je:

  • 1 šalica riže
  • 250 ml vode
  • 350 ml mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1 šaka sušenih brusnica
  • Prstohvat cimeta

Priprema:

  1. Na srednjoj vatri stavite kuhati rižu koju ste prekrili vodom.
  2. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte oko desert minuta dok riža ne upije vodu.
  3. Dodajte trećinu mlijeka, vratite poklopac pa pričekajte da se stvori nešto gušći umak.
  4. Dodajte malo po malo mlijeka svakih pet minuta.
  5. Neka se riža skuha do kraja, a oko nje mora uvijek biti umak od mlijeka.
  6. Kada je gotovo, dodajte maslac, med, šećer, vanilin šećer i sol.
  7. Rižu prebacite u manje posudice i pospite cimetom, a zatim ubacite i sušene brusnice.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.