Garibaldi je koktel koje se u Italiji pije prije jela da potakne apetit, ali i da te pripremi za ostatak večeri. U osnovi je jednostavan: gorki liker i svježi sok od naranče.
Svoj naziv koktel Garibaldi duguje talijanskom vojskovođi koji je u 19. stoljeću povezao sjever i jug Italije – baš kao što ovaj koktel spaja Campari iz sjevernih regija i naranče iz južnih krajeva. Rezultat je savršen, osvježavajući balans između gorčine i svježine.
Zamrzavanjem stvari postaju zanimljivije
Ova verzija Garibaldija pretvara se u ozbiljno dobar ledeni koktel, nešto kao slushy za odrasle. Sve ide direktno u blender: sok od naranče, Campari, limun, šećer i puno, stvarno puno leda.
Nakon pola minute miksanja dobivaš ledenu, gustu teksturu koja je savršena za tople dane ili kasne popodnevne sate na terasi.
Zamrznuti Garibaldi
Ako ti je Campari previše gorak, slobodno koristi Aperol – slađi je, ali i dalje daje onaj prepoznatljivi okus.
Osvježi se i ovim koktelima!