Recepti 14975 prikaza 18. listopada 2017.

Danas kuhamo: Slane zapečene palačinke

Thinkstock
Na svoj tjedni meni ubacite palačinke u sasvim novo ruhu - punjene mesom i zapečene s dobrom dozom sira!

Palačinke napunite sasvim drugačijim nadjevom od mljevenog mesa nalik na bolognese umak, dodajte dobru dozu sira, pa sve zapecite u pećnici. 

 

Možda vas zanima... Tajna je otkrivena: Imamo recept za najbolje palačinke ikad! Kolumne

 

Ovakav ručak idealan je za pripremu tijekom radnog tjedna upravo zato što vam neće oduzeti previše vremena, a kada su u pitanju palačinke, možete biti sigurni da će se svidjeti baš svakome tko ih isproba pripremljene na ovaj način.

 

Možda vas zanima... Palačinke sa šunkom, avokadom i rikolom Špajza

 

Palačinke možete napuniti mesom, zarolati, pa ih prepoloviti te ih tako posložiti u posudu za pečenje kako bi kod serviranja izgledale što efektnije.

 

kineske palacinke sandra.jpg Možda vas zanima... Kineski hit: Palačinke s mladim lukom Špajza

 

 

Tijesto:

  • 400 ml mlijeka
  • 200 g glatkog brašna
  • sol
  • 2 jaja

Nadjev:

  • 400 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica umaka od rajčice
  • Žlica sjeckanog peršina

Preljev:

  • 250 ml kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 40 g parmezana
  • 40 g ribanog sira




Priprema:

  1. Umutite tijesto za palačinke i ostavite ga da miruje 20 minuta.
  2. Nasjeckajte peršin i oguljeni luk, a češnjak zgnječite.
  3. U tavi na zagrijanom ulju dodajte luk i meso te kratko pirjajte.
  4. Začinite češnjakom, pireom od rajčice, solju i paprom pa sve sastojke dobro promiješajte.
  5. Zagrijte pećnicu na 200°c.
  6. Ispecite 10-12 palačinki, svaku namažite ohlađenim nadjevom, savijte i složite u vatrostalni kalup premazan maslacem.
  7. Za preljev pomiješajte kiselo vrhnje, jaja i parmezan te prelijte preko palačinki.
  8. Pospite naribanim ementalerom te pecite u pećnici oko 20 minuta, dok se sir ne otopi.
     
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.