Palačinke napunite sasvim drugačijim nadjevom od mljevenog mesa nalik na bolognese umak, dodajte dobru dozu sira, pa sve zapecite u pećnici.
Ovakav ručak idealan je za pripremu tijekom radnog tjedna upravo zato što vam neće oduzeti previše vremena, a kada su u pitanju palačinke, možete biti sigurni da će se svidjeti baš svakome tko ih isproba pripremljene na ovaj način.
Palačinke možete napuniti mesom, zarolati, pa ih prepoloviti te ih tako posložiti u posudu za pečenje kako bi kod serviranja izgledale što efektnije.
Tijesto:
- 400 ml mlijeka
- 200 g glatkog brašna
- sol
- 2 jaja
Nadjev:
- 400 g mljevenog mesa
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica umaka od rajčice
- Žlica sjeckanog peršina
Preljev:
- 250 ml kiselog vrhnja
- 3 jaja
- 40 g parmezana
- 40 g ribanog sira
Priprema:
- Umutite tijesto za palačinke i ostavite ga da miruje 20 minuta.
- Nasjeckajte peršin i oguljeni luk, a češnjak zgnječite.
- U tavi na zagrijanom ulju dodajte luk i meso te kratko pirjajte.
- Začinite češnjakom, pireom od rajčice, solju i paprom pa sve sastojke dobro promiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 200°c.
- Ispecite 10-12 palačinki, svaku namažite ohlađenim nadjevom, savijte i složite u vatrostalni kalup premazan maslacem.
- Za preljev pomiješajte kiselo vrhnje, jaja i parmezan te prelijte preko palačinki.
- Pospite naribanim ementalerom te pecite u pećnici oko 20 minuta, dok se sir ne otopi.