Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeni bakalar na portugalski

gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite zašto je portugalska kuhinja poznata po pripremi ribe

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 288

Potrebno vam je

  • 500 g bakalar
  • 500 g krumpir, zreli
  • 2 kom luk ,crveni
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g maslac, slani
  • 1.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 5 dl vrhnje za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • klinčići

Priprema

  1. Odmrznute filete bakalara prokuhajte 5 minuta u vodi i usitnite ih.
  2. U tavici popržite sitno nasjeckani luk, dodajte krumpire isjeckane na komadiće i bakalar te sve zajedno pirjajte.
  3. U drugoj tavici rastopite maslac na laganoj vatri. Zatim uz miješanje dodajte brašno. Miješajte par minuta, a zatim dodajte mlijeko i ostavite da se krčka uz lagano miješanje. Nakon par minuta dodajte soli, papra, vrhnje za kuhanje i klinčić te dobro promiješajte.
  4. U vatrostalnu posudu stavite bakalar s lukom i krumpirom, a zatim ravnomjerno prelijte mješavinom vrhnja, mlijeka i brašna.
  5. Pecite u pećnici na 250°C sve dok se jelo ne zarumeni.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.