gastro postao
Provjerite zašto je portugalska kuhinja poznata po pripremi ribe
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 288
Potrebno vam je
- 500 g bakalar
- 500 g krumpir, zreli
- 2 kom luk ,crveni
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g maslac, slani
- 1.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 5 dl vrhnje za kuhanje
- sol
- svježe mljeveni papar
- klinčići
Priprema
- Odmrznute filete bakalara prokuhajte 5 minuta u vodi i usitnite ih.
- U tavici popržite sitno nasjeckani luk, dodajte krumpire isjeckane na komadiće i bakalar te sve zajedno pirjajte.
- U drugoj tavici rastopite maslac na laganoj vatri. Zatim uz miješanje dodajte brašno. Miješajte par minuta, a zatim dodajte mlijeko i ostavite da se krčka uz lagano miješanje. Nakon par minuta dodajte soli, papra, vrhnje za kuhanje i klinčić te dobro promiješajte.
- U vatrostalnu posudu stavite bakalar s lukom i krumpirom, a zatim ravnomjerno prelijte mješavinom vrhnja, mlijeka i brašna.
- Pecite u pećnici na 250°C sve dok se jelo ne zarumeni.